Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání zespoda auta

Od: martinjuricek odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

mám menší problém u Seata Cordoby 1,4 rv. 1995. A to ten, že mi něco klepe zespoda auta (nejspíš výfuk) když přidávám plyn nebo když jedu rychleji (nad 70km/h). Strašně to drnčí a už mi to leze na mozek. Dal jsem to do servisu, tam mi s tím moc nepomohli, tak nevím. Zná někdo na tuhle problematiku odpověď? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No zkusit domluvit na STK, tam mají ten otřásač a pozorovat odspodu.

martinjuricek
hodnocení

no to chci brát jako poslední variantu, a navíc zítra večer musím s autem odjet na cesty, takže STK o víkendu tady u nás nejede :(

laso
hodnocení

0x

*smich*A nemáš tam nějakýho přejetýho chodce?*haha* No ale ted vážně, nejspíš to bude výfuk,zkus s ním zahýbat jestli do něčeho nenaráží, ale to by měli v dobrém servisu objevit.

martinjuricek
hodnocení

no koukal jsem, bohužel ani zajíc *smich* no zahýbal jsem s ním a moc to nepomáhá, místa na hýbaní je tam víc, tudíž asik se něco muselo podělat ještě před tím, protože to vypadá, jako kdyby sebou škubal. Musím dneska kouknout na to pořádně a taky sešlápnout plyn

buss

no tak šup sebou pod auto... někde na rampu. Já měl, mám, montážní jámu na pozemku, díru do země... jen musí být sucho.

martinjuricek
hodnocení

bohužel rampu nemám :( takže jedině si nějakou postavit na zahradě, snad to nějak vyřeším, ale jsem se tam díval, zkoušel i zadrátovat a moc to nepomohlo, teda spíš vůbec

martinjuricek
hodnocení

bylo mi ještě doporučeno se kouknout a vyčistit klapku u karburátoru a taky vzduchový filtr. může to mít na to taky nějaký vliv?

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Já bych si vsadil na ulomenou přepážku v katu nebo tlumiči výfuku.

doplněno 16.10.10 14:57:

Máš, obecně se tomu říká výfuk a je to posledni nebo střední část celé výfukové soustavy.

martinjuricek
hodnocení

tlumič výfuku nemám, mám jej zavěšený jen na silenblocích

Mám podobný problém - při jízdě vyšší rychlostí se zespodu auta ozývá drnčení, zejména při silnějším bočním větru. Zjistil jsem, že to dělá ,,tepelný štít´´ - tím myslím pĺech, který odstiňuje teplo od tlumiče výfuku k podlaze. Je poměrně tenký a snadno se rozdrnčí. Mě to dělá na Opel Astra, ale podobný plech mám i na Mondeu, je možné, že to mají i Seaty. Přístup je tak sice jako k penězům, ale pokud se natáhnete pod autem tak, abyste dokázal prsty poklepat plech okolo výfuků, tak pokud je to volné, ozve se ten zvuk.

Takhle to vypadá:

Klepání zespoda auta
martinjuricek
hodnocení

Budu muset se na to kouknout a uvidím, díky za radu :)

martinjuricek
hodnocení

díky koukám že zavěšení je praktický stejný, budu muset na to kouknout a případně to tam trochu vyklepat do patřičných mezí *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]