Nejste přihlášen/a.
Pro malé motorky, motorky a auta?
Potřebujeme rozsoudit v práci. Jeden pamětník (58let) tvrdí, že až v 80tý letech začala povinná STK, před tím prý nikdy na kontrolu s autem nejezdil. To mi přijde dost neuvěřitelné...
Jak to tedy bylo s povinnýma kontrolama a po kolika letech se jezdilo?
No má pravdu, tak nějak to začalo. Myslím, že to byl rok 1982. A možná se pletu, ale zdá se mi, že zkraje byl interval 3 roky. Později to upravili na dva roky pro auto a 4 roky pro káru za něj, tedy každou druhou technickou. To právě v počátcích mám dojem vycházelo tak, že se s károu muselo extra.
Je to skutečně tak. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo prvně někdy v r 1980, ale nebylo to povinný pro všechny vozidla. My jsme měli tehdy Š 1000MB, takže nás zvali pravidelně - respektive omezili platnost OTP, takže bylo nutný přijet po třech letech znovu. Dělalo se to v tehdejším SVAZARMU za ochotné a doslova hujerovské účasti soudruhů PSVB, emise samozřejmě neřešili, ale běda jak z motoru či převodovky ukápla kapička oleje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.