Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - auto už není moje

Od: baddy* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,mám dotaz ohledně pojištění vozidel (povinné ručení).Daroval jsem pánovi vůz jelikož byl pro mne nepotřebný jenomže:dal jsem pánovi TP a plnou moc,ale auto není do dnešního dne ani odhlášeno a od doby kdy jsem odhlásil pojistku ani pojištěno to by se dalo vyřešit kontaktováním dotyčného vím, jenomže adresa která je uvedena na smlouvě mezi námi je neplatná a telefon mi není znám.Sem z toho v p***** protože asociace pojistitelů mi pomalu klepe na dveře.Na policii mi nepomůžou jelikož auto je oficiálně prodané a proto je toto zcela mimo ně.Děkuji všem za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V historii je mnoho odpovědí pro Vás vhodných. Kdyby jste ale nenašel postup, najděte me on line a vyřešíme problém. Již mnoho (ne)majitelů vozidel nic neplatilo a našlo řešení.

ICQ 55180641

buss
hodnocení

0x

A nemůže ČKP nechat auto odhlásit z registru, když se neplatí pojištění? Zkusit jim to nabídnout. No aspoň že je smlouva. Zkusil bych to odhlásit na úřadě se smlouvou.

bussi,
"A nemůže ČKP nechat auto odhlásit z registru" nemůže a anio nechce. Proč by soukromý vlastník se měl připravovat o naději na prachy?
Pokud má tazatel darovací smlouvu, nemá se čeho obávat. Jen z neznalosti by mohl udělat chybu.
baddy*
hodnocení

smlouva je klasická za symbolickou cenu jenomže mi bylo řečeno že pokud ji pán odemne "koupil" vůz už není mím majetkem , i když je nepřevedeno,tudíž kroky vedené za jeho zády by byly vlastně protiprávní pokud by jakkoli poškozovali jeho osobu nebo majetek.Takhle jsem to aspoň pochopil z výkladu na policii

baddy, vy tedy máte papír, kdeje napsáno, že vozidlo koupil pan XY?

Tak je vše v pořádku a vy již nemůžete právně nic dělat, jen podvodem.

Policie Vám podala správné sdělení. Pokud Vás kontaktuje kdokoliv, že máte něco...

ukažte jim KOPII kupsní smlouvy a je to OK. Nejste majitelem a to si stále říkejte.

doplněno 13.10.10 21:44:

proto jsem chtěl abyste mě vyhledal, pak to rozebereme. Páč zde to je dost textu, protože mě nebudete věřit a argumentovat on line je rychlejší.

Každopádně kanceláři MUSÍTE do 30 dnů odpovědět, že nejste majitelem!

Evidence je něco jiného.

doplněno 13.10.10 22:13:

Hurá, hotovo, vyřízeno.

Jak rychle

baddy*
hodnocení

ale pokud se ozve ČKP s tím že není uhrazené povinné ručení abych ho zaplatil a samozdřejmě i tučné penále , a já ukážu kupní smlouvu,je to pro ně dost akceptovatelné když ve velkém TP jsem stále majitelem?

baddy*
hodnocení

Mohly bychm se tedy spolu nějak domluvit?Kdy by jste si na mě mohl udělat chvilku?Děkuji

baddy*
hodnocení

Ještě jednou mnohokrát děkuji...Jak se říká ..Neznalost neomlouvá a když něco nevím,zeptám se.Ještě jednou díky

není zač, rád vysvětlím i příště...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

novelizovaný zákon o povinném ručení platí od 1.1.2009, proto nechápu, proč se tady pořád objevují další a další občané, kteří neplní literu zákona a vytvářejí si tím do budoucna další a další problémy...stačí zvednout líný zadeček ze židle a dojít na registr vozidel auto odhlásit, a tím vše končí...

Myslím že je nejvyšší čas začít vás, spící jezevce bez právního povědomí, řešit podle přestupkového zákona a rozdávat vám dvouticícové pokuty, nic jiného asi nezabere

ladislavk*
hodnocení

protože jste "nespokojený úředník"možná proto nechápete-Na blbou otázku blbá odpověd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]