Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz ohledně pojištění vozidel (povinné ručení).Daroval jsem pánovi vůz jelikož byl pro mne nepotřebný jenomže:dal jsem pánovi TP a plnou moc,ale auto není do dnešního dne ani odhlášeno a od doby kdy jsem odhlásil pojistku ani pojištěno to by se dalo vyřešit kontaktováním dotyčného vím, jenomže adresa která je uvedena na smlouvě mezi námi je neplatná a telefon mi není znám.Sem z toho v p***** protože asociace pojistitelů mi pomalu klepe na dveře.Na policii mi nepomůžou jelikož auto je oficiálně prodané a proto je toto zcela mimo ně.Děkuji všem za odpověď.
A nemůže ČKP nechat auto odhlásit z registru, když se neplatí pojištění? Zkusit jim to nabídnout. No aspoň že je smlouva. Zkusil bych to odhlásit na úřadě se smlouvou.
smlouva je klasická za symbolickou cenu jenomže mi bylo řečeno že pokud ji pán odemne "koupil" vůz už není mím majetkem , i když je nepřevedeno,tudíž kroky vedené za jeho zády by byly vlastně protiprávní pokud by jakkoli poškozovali jeho osobu nebo majetek.Takhle jsem to aspoň pochopil z výkladu na policii
baddy, vy tedy máte papír, kdeje napsáno, že vozidlo koupil pan XY?
Tak je vše v pořádku a vy již nemůžete právně nic dělat, jen podvodem.
Policie Vám podala správné sdělení. Pokud Vás kontaktuje kdokoliv, že máte něco...
ukažte jim KOPII kupsní smlouvy a je to OK. Nejste majitelem a to si stále říkejte.
doplněno 13.10.10 21:44:proto jsem chtěl abyste mě vyhledal, pak to rozebereme. Páč zde to je dost textu, protože mě nebudete věřit a argumentovat on line je rychlejší.
Každopádně kanceláři MUSÍTE do 30 dnů odpovědět, že nejste majitelem!
Evidence je něco jiného.
doplněno 13.10.10 22:13:Hurá, hotovo, vyřízeno.
Jak rychle
ale pokud se ozve ČKP s tím že není uhrazené povinné ručení abych ho zaplatil a samozdřejmě i tučné penále , a já ukážu kupní smlouvu,je to pro ně dost akceptovatelné když ve velkém TP jsem stále majitelem?
novelizovaný zákon o povinném ručení platí od 1.1.2009, proto nechápu, proč se tady pořád objevují další a další občané, kteří neplní literu zákona a vytvářejí si tím do budoucna další a další problémy...stačí zvednout líný zadeček ze židle a dojít na registr vozidel auto odhlásit, a tím vše končí...
Myslím že je nejvyšší čas začít vás, spící jezevce bez právního povědomí, řešit podle přestupkového zákona a rozdávat vám dvouticícové pokuty, nic jiného asi nezabere
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.