Nejste přihlášen/a.
Prosim pomozte, namerali ma na 50ke, siel som 63, malo to byt za tisic korun, ale nafukal som 0.04, mal som pivo asi 4h predtym, trvaly ani prechodny pobyt nemam, zobrali si moju cesku adresu a cislo na mobil ze do mesiaca mi na tu cesku pride vyjadrenie, mesiac presiel a nic... kolko bodov by mi mali vziat? aka pokuta by to asi bola? ako mam postupovat? diiiky
normalne tu pracujem, na prechodnom sa pracuje, cakam na pas aby som si ho mohol vybavit...
auto firemne, ale niesom vodic z povolania, vyuzivam ho len obcas, v ten den som povodne vobec nemal nikam ist...
když se dopustím přestupku v SR, a nezaplatím pokutu, ale budu trvat na tom aby policie předala přestupek do správního řízení, úřadu v místě, kde se přestupek stal, může mě slovenský úřad jako cizince obeslat do mého trvalého bydliště v ČR, například s výzvou abych se dostavil k podání vysvětlení, a já nemusím nikajk reagovat
takto, ja som pokutu nedostal, podpisal som vyjadrenie ze suhlasim a rozumiem zapisnici, cize na prestupkovu komisiu nemusim, tak mi to povedali.. mal som obdrzat len vyjadrenie a ciastku...
ok, tak tedy co bude následovat? Pokud s Váma někdo neco sepisoval a neřešil to blokovou pokutou na místě,bude se to řešit ve správním řízení...bude se to řešit na odboru nebo oddělení dopravněsprávních agent toho úřadu, v jehož správním obvodu se přestupek stal...Pokud jste policii uvedl adresu v ĆR, kde nejste trvale hlášen, správní orgán by udělal nejlépe, kdyby Vám poslal vyrozumění u oložení pokuta na uvedenou adresu, a také na adresu Vašeho trvalého bydliště na Sslovensko...V každém případě i po nevyzvednutí obsílky s e považuje po stanovené zákonné lhůtě za doručenou a je Vám vhozena do schránky...pak běží lhůta na odvolání, pak rozhodnutí nabyde právní moci a je vykonatelné.Pokutu by jste tedy měl zaplatit...Pokud odjedete na slovensko a budete dělat mrtvého brouka, je otázkou, zda a jak a kdy je tato pokuta vymahatelná...Jednoduší je to se zákazem řízení, kdyby jste dostal zákaz řízení, tak ten prostě v ČR pro Vás platí, i kdyby jste zásilku nepřevzal a o zákazu nevěděl...při silniční kontrole by to policie dotazem do registru zjistila...
S pokutou je to jinak, například v SRN policista při silniční kontrole zjistí, že jste v SRN před lety pokutu nezaplatil a sečtě Vám to, v ČR zatím není mechanismus, informační systém, který by to policii umožnil zjistit...takže i kdyby jste pokutu nezaplatil, zůstal slovákem se slovenským trvalým pobytem, nikdo by to při běžných kontrolách nemsuel zjistit...
už jistou dobu s o tom píše v médiích, že by v rámci EU měl být konečně zaveden systém účinné spolupráce při vymáhání pokut, uložených za dopravní přestupky v té které zemi EU...Takže pokutu by jste zaplatil tam,v zemi, kde jste přihlášen k trvalému pobytu,. úřady v EU si podklady předají...jaká bude praxe, uvidíme...
aha, dakujem za info!
kazdopadne mesiac presiel a nic som nedostal a ani na slovensku nic neprislo... ja chcem pokutu zaplatit, nechcem hrat mrtveho brouka, podpisal som to na mieste s tym ze pride vyrozumenie, policajt hovoril ze pokuta 5tisic ma nebejde, ze bohuzial vie ze to nieje nic ten alkohol... mozno sa ale na to vykaslali a odpustili mi... alebo to poslali len na slovensko...
je mozne za takyto priestupok dostat zakaz soferovania v cechach? a co ta pokuta, sedi tych 5 tisic? myslite ze tam mam zavolat a informovat sa preco mi nedali vyrozumenie? dakujem za odpovede
počúvaj Slovák, s polícou si jednal ty sám, a slušný policajt , aj keď mu to zákon priamo neukladá by mal človeka, ktrorý priestupok uznal a s trestom súhlasil riadne poučiť o tom, že mu zo zákonných dovodov nemože na mieste uložiť blokovú pokutu, ale musí odovzdať celú vec do správneho konania...a poučiť ho o možnách následkoch...Keby si nebol opilý, zapamatal by si si všetko, či ti dotyčný pri kontrole povedal...dať si pivo občas k obedu a nadýchať 0,4 promile je tvoj problém, nikdy sa mi to nestalo a ani nestane, pretože pivo pijem až doma po jazde, na rozdiel od Teba...
Nemám záujem prizabiť ťa ani Ťa ukrižovat, ale keby si sa už za volantom nikdy neobjavil, bolo by to určitě pre nás čo nepijeme po obede pred jazdou lepšie...podľa tvojich reakcií ty považuješ alkohol za volantom za normálnu vec a budeš piť pivo za volantom po obede ďalej...
Pýtaj sa tam, kde se bude o tebe rozhodovať, máš kópiu záznamu o priestupku, tak sa informuj napríklad na polícii, či a komu budfu vec odovzdávať, alebo či to nezametú pod koberec...
Rýchlosť občas prekročím, ale viem kde a kedy a o koľko si to možem dovoliť, aby som nemal problémy ako ty...a nikdy som nemal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.