Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak se to stalo - ventilátor začal divně klepat a zjistila jsem, že na filtru a pod filtrem je spousta suchýho listí - asi se tam dostalo, když mi ho měnili, nechápu... napadalo až dolů na ventilátor, který ho teď drtí - dosáhnu tam jen špičkama prstů, vyndat to nemám šanci, ale je tam toho docela dost... mám to nějak řešit? ventilátor to asi rozemele a vcucne do kabiny a my to budeme dejchat...
co si o tom myslíte? mám to nechat být, nebo zajet do opravny ať mi to rozeberou a vyčistí?
Nedostanete tam třeba nějakýma kleštičkama, kterýma ho vytaháte nebo nástavcem vysavače a odsát?
Pak zbývá listí rozlámat vyfoukat ventilátorem nebo zkusit vyfoukat tlakovým vzduchem někde u benzínky.
Servis bych s tím neobtěžoval a když to z ventilátoru zaráší, je to přírodní materiál,takže se není čeho bát, na silnicích nadýcháte dost mnohem horších věcí.
doplněno 12.10.10 09:16:oprava: zaráší=zapráší
Já se to o víkendu snažila dostat ven, i vysavačem s nástavcem, ale nešlo to - je to ford, ze schránky na filtr vede taková zahnutá šachta dolů k ventilátoru - stěží tam nacpu ruku až po loket a nahmátnu to prstama... ale můžu to ještě zkusit vyfouknout u pumpy, dík za nápad...
Já bych použil vysavač, mám u něj i takovou plochou sací trubici podobnou ruce s dlaní a prsty, taby tam mohla vejít, nevíme jaké je to topení a jaké auto, i filtry by se měly dát vybrat, listí i rozemleté by přes filtr nemělo projít, od toho se mu říká filtr... a když jsou tam "zatáčky", použít třeba hadici od vysavače místo trubice... rozemleté listí je lehčí, lépe půjde vysát...
v opravovně budete těžko dokazovat, že to listí je tam jejich vinou, za vyčistění si řeknou nějakou korunku, a jejich hodinové sazby protáčejí panenky...
doplněno 12.10.10 10:42:tak to Vám nezávidím, bude to trochu složitější... nebo zkusit spojit síly vysavače, ventilátoru a kompresoru, z vnitřní strany kabiny dát vysavač , pustit ventilátor ať mele, a pomáhat tomu ještě i kompresorem, aby se listí dostalo do ventilátoru... myslím, že na novějších pumpách jsou vedle sebe kompresory i silné vysavače...
doplněno 12.10.10 11:38:nikdy jsem neměl fordku, ale myslím si, že u všech aut se přívod vzduchu od ventilátoru dá přepínat na přední sklo, na výduchy na přístrojové desce, na podlahu, někde i dozadu, takže asi i u forda by se mohlo zkusit najít výduch, který má otvor nejblíže k ventilátoru, případné zdvojení zacpat, aby se přes něj nepřisával falešný vzduch a spustit všechno najednou...teda ventilátor, kompresor i vysavač... nebo obráceně, tlačit vzduch kompresorem zevnitř a z pod kapoty tahat vysavačem, v tomto případě ale bez ventilátoru...
máme tu kolegu, nebudu jmenovat, ale on razí jednu teorii: neexistuje NEJDE! a má pravdu...
hejkale, je to ford a nejdřív je pod kapotou schránka a v ní pylový filtr, pak ohnutá šachta dolů délky asi 30 cm, pak je ventilátor co vhání vzduch do kabiny a v něm je to listí - dál už asi žádný další filtr nebude... zkoušela jsem vysavač s nástavcem, ale prostě se tam dostat nedá, je to moc ohnutá cesta a začíná úzkou škvírou na filtr...
Je-li to listí, tak je rada jednoduchá a prostinká- neparkovat pod stromama, zvl. na podzum, že ano!
No, proto je tam schránka s filtrem, která by to listí neměla pustit... ale napadlo mě, že když mi před nedávnem měnili všechny filtry v autě, tenhle tam předtím možná vůbec nebyl, jedině tak se tam to listí mohlo dostat - mám auto z bazaru, tak jsem zřejmě rok a půl jezdila bez filtru. Zkusím celou tu schránku kde je filtr odšroubovat, abych se dostala k ventilátoru a vyčistila to...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.