Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Asi pred rokem jsem prodal motorku kamarádovi za 30 tisíc a domluvivi jsme se, že mi to bude postupne splácet. Bohužel jsem s nim nesepsal žádnou smlouvu . Asi po roce co mě splatil 17 tisíc se mu zadřela a on mi řekl, že mě už nic nedá. Motorka je zatím pořád v polopřevodu na mně a ja mám doma velký techničák a značku a on tedy nemá vubec žádný papír s tím že by byla jeho. Pokud vím tak ústní smlouva je taky platná smlouva a tak sem si říkal, že bych ho mohl udat na policii že mi motorku ukradl, ale nevím jestli bych tam uspěl pač on u policie pracuje.Taky jsem zvažoval variantu, že bych mu ji odvezl z domovního sklepu, ale nejsem si jistý jestli by na mně nemohl podat trestní oznámení za vloupání. děkuji za odpověd
vlastnictví vzniká zaplacením a fyzickým předáním věci, kupmí smlouva může být i ústní, řeš to s kamarádem a ne tady, motorku si vem zpět a za 17 tisíc co ti dal nech udělat výbrus, nebo ať těch 13 tis. doplatí, co jiného bys chtěl slyšet? Pokud neis schopen domluvit se s ním, dej ho k soudu, až rozhodner ten...nebo to můžeš nechat být...
Takže...hned se zvedni tze židličky od počítače a jdi si pro svojí motorku
S ním už sem se to snažil řešit ale je to zmrd a po dobrým to nepujde. takže když si ju vezmu na zpet nemuze me nic. nezaplatil tudíž vlastnictví nevzniklo? on je tady jeste problém, že ta motorka je v zamčené kočarkarne a kdyby me tam nekdo pustí tak se to nebere jako vloupání ne? Ještě nevím jestli by s tím u soudu neco zmohli, když já si obstarám svědky že me dluží 13 tisíc tak on si muze taky obstarat svedky že už mě to zaplatil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.