Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto chcípe - řídící jednotka?

Od: paya1020* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,sháním radu co dělat...mám feldu 1,3Mpi a nějak už nevím kam sáhnout,motor po vyřazení na neutrál za tepla téměř chcípe a nebo zhasne úplně,zkoušel jsem vyčistit vstřiky,seřídit ventily jezdit na kvalitní benál,ale je to pořád to samé.Dokonce už se párkrát stalo,že motor nešlo vůbec natočit...museli jsme chvíli počkat a pak naskočil.Může být závada v řídící jednotce?Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Závada může být i v tepelném čidlu motoru, nebo ve snímači otáček.

doplněno 10.10.10 16:19:

Stačilo by zajet do servisu a přes počítač vypsat závady, po případě seřídit motorovou jednotku.

paya1020*
hodnocení

čidlo mám měněné před půl rokem,pravda snímač né.

klauke*

Zdar,

Řídící jednotka potřebuje pro řízení motoru vědět v jaké poloze je kliková hřídel. Při poruše(odpojení) ostatních čidel si za ně dosadí předdefinované hodnoty. Z toho vycházím při hledání závad. Já postupuji takto:

Na 15 minut odpojím baterii (aby se řídící jednotka resetla)

Nastartuji a na volnoběh nechám ohřát na provozní teplotu (pokud to bude hned chcípat tak klidně i s přidaným plynem).

Odpojím všechny sníměče teploty(jednotka si dá cca 90°C)

Odpojit Lamda-Sondu- (bude trochu větší spotřeba a nevyjdou emise ,ale dá se jezdit bez ní) .

Odpojit "Váhu vzduchu:"(FlowControl) Taková krabička mezi vzduchovým filtrem a motorem.

Odpojit škrtící klapku (ovládanou plynovým pedálem)

Odpojit další "bižuterii"

Po opdojení vždy přidat plyn a sledovat zmněny v chodu.

Tímto postupem se dá odhalit hodně závad na motoru.

Můžeš i zkusit odpojit vstřiky (motor musí běžet i na dva válce) ale raději vždy jen jeden

Po těchto pokusech zase odpoj baterii a zapoj všechny odpojené snímače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]