Nejste přihlášen/a.
Zdravím,sháním radu co dělat...mám feldu 1,3Mpi a nějak už nevím kam sáhnout,motor po vyřazení na neutrál za tepla téměř chcípe a nebo zhasne úplně,zkoušel jsem vyčistit vstřiky,seřídit ventily jezdit na kvalitní benál,ale je to pořád to samé.Dokonce už se párkrát stalo,že motor nešlo vůbec natočit...museli jsme chvíli počkat a pak naskočil.Může být závada v řídící jednotce?Díky
Závada může být i v tepelném čidlu motoru, nebo ve snímači otáček.
doplněno 10.10.10 16:19:Stačilo by zajet do servisu a přes počítač vypsat závady, po případě seřídit motorovou jednotku.
Zdar,
Řídící jednotka potřebuje pro řízení motoru vědět v jaké poloze je kliková hřídel. Při poruše(odpojení) ostatních čidel si za ně dosadí předdefinované hodnoty. Z toho vycházím při hledání závad. Já postupuji takto:
Na 15 minut odpojím baterii (aby se řídící jednotka resetla)
Nastartuji a na volnoběh nechám ohřát na provozní teplotu (pokud to bude hned chcípat tak klidně i s přidaným plynem).
Odpojím všechny sníměče teploty(jednotka si dá cca 90°C)
Odpojit Lamda-Sondu- (bude trochu větší spotřeba a nevyjdou emise ,ale dá se jezdit bez ní) .
Odpojit "Váhu vzduchu:"(FlowControl) Taková krabička mezi vzduchovým filtrem a motorem.
Odpojit škrtící klapku (ovládanou plynovým pedálem)
Odpojit další "bižuterii"
Po opdojení vždy přidat plyn a sledovat zmněny v chodu.
Tímto postupem se dá odhalit hodně závad na motoru.
Můžeš i zkusit odpojit vstřiky (motor musí běžet i na dva válce) ale raději vždy jen jeden
Po těchto pokusech zase odpoj baterii a zapoj všechny odpojené snímače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.