Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, 5.6.2010 jsem si koupila automobil od soukromého prodejce. Nyní jsem však zjistila, že bylo auto bourané, různě naoko opravené, nejvíc mě asi dorazila zajištěná detonace obou roznětek předních bezpečnostních pásů. Prodávajícího jsem oslovila stím, že chci auto vrátit,Ten to však odmítá. Můžete mi prosím poradit, jak bych měla postupovat, abych dostala své eníze zpět? Mockrát Vám všem děkuji za rady.
možná by tam byla šance uspět(žalobou k soudu) právě s prokázáním skutečnosti o proběhlé havárii vozu,s kterým vy jste nehavarovala,ani nebyla havarována(tzn.potvrzení od policie a pojišťoven,že žádná škodní událost s VINem vašeho vozu neproběhla po datu koupi vozu)-ale právě by se dalo získat prohlášení,že bylo plněno před 5.6.2010...A získáte-li takový doklad a není-li v kupní smlouvě o nehodě ani zmínka(jakože asi určitě),máte z poloviny vyhráno...Takže s velkým TP oběhněte pobočky pojišťoven a dle VINu zkuste zjistit zda-a kdy,byla nějakým způsobem plněna nějaká náhrada škody...Podle výsledku pak můžete zkusit podat žalobu-jinak "dobrovolně" vám nikdo nic nevrátí...
Děkuji Vám za odpověď. Nyní jsem ješte prodávající napsala Výpověd kupní smlouvy, kterou jí zítra doporučeně odešlu.
Potvrzení od Policie a Pojišťovny si vyžádám, v tom by neměl být problém...a pokud to jinak nepůjde, tak k soudu určitě půjdu. Nejhorší je, že úmyslně upravila náhradu odporu u bezpečnostních pásů, takže pokud by se mi v autě nějaká nehoda stala, tak mi airbagy ani bezpečnostní pásy nikdy nevystřelí. Já Vám mockrát děkuji za radu. Až bude po všem, určitě Vám napíšu jak vše dopadlo.
S přáním pěkného dne I.B.
ono s airbagy to není až zas tak jednoduché "zakamuflovat"-nevím o jaké auto se jedná,ale všeobecně po nehodě,resp.vystřelení pytlů nestačí pouze nainstalovat nové-obzvlášť u spolujezdce,stropní a další, je pytel pod palubní deskou,celým sloupkem-součást celého daného dílu,takže je to prostě vidět...Jinak zaktivovat řídící jednotku pytlů a pyropatrony předpínačů pásu je na celém tom to jednodušší...další věcí je kontrolka pytlů-ta se dá poměrně jednoduše "obejít"relátkem,ale zpětná vazba samotné řídící jednotky auta a řídící jednotky airbagů,u novějších aut, už tak jednoduše obejít nejde...A jen tak mimochodem-účinnost airbagů je do rychlosti 62 km/h-pak už je to vcelku jedno-o tom se samozřejmě ale nemluví...(info přímo z výroby airbagů).Tak držím palce a dejte vědět!
to jste veliký optimista, jen dva roky? Původní majitel s tím počítá, proto se bude kroutit. Ono takové soudní řízení není zadarmo, vyžaduje další výdaje za technické posudky a dokazování, kdy k tomu došlo a za vše se dnes tvrdě platí, navíc s nejistým výsledkem. Ono je dnes problém i s reklamací nového vozu...
Nějak tady není zmínka o kupní smlouvě, jak byla sepsána... mělo tam být vymíněno že nebylo bourané, jinak je to prostě "ojeté".
je jasný,že hrozba soudní žaloby má u nás v ČR váhu rčení "polib mi pr...",ale ono podaří-li se paní zjistit,že např.dne 3.3.2010 bylo auto s oním VINem účastno vážnější nehody(v době držení předchozího majitele),takže o tom nemohl nevědět-a paní to nesdělil,resp.nenapsal coby vážnou vadu(což vadou vážnou je-bez ohledu na opravu,její kvalitu),tak bych to řešil třeba navštívením pána "někým"(bez vyhrožování,násilí ap.)a sdělil pánovi,že udělal malinko intrik,že paní to prostě bude řešit-nejen soudní cestou...Nechci ,a ani nemůžu,nějak navádět-ale takové věci jsou řešitelné-aníž by padla jediná facka,je to o vzbuzení určité obavy pána,že by se mohlo "něco"stát a bude lepší auto vzít zpět a zaplatit paní peníze...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.