Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej ojetého auta

Od: redroker® odpovědí: 5 změna:

Chystám se prodat auto a zajímalo by mne, jak postupovat, tedy hlavně co se administrativy týče,co nejdříve? Odhlásit auto z registru, či to *modla*nutné není,nebo nejdříve zrušit povinné ručení.Co uvést do smlouvy, kde popřípadě bych si ji mohl stáhnout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kato*
hodnocení

1x

S novým vlastníkem sepíšete kupní smlouvu,S kupní smlouvou jdete auto odhlásit na nového majitele a ukončit pojistku.Ten si pak vyřídí ostatní(evidenční kontrolu,pojištění a přihlášení) V praxi to je tak,že mu dáte malý TP a odjíždí domů ještě na vaši pojistku(pokud vše nevyřídíte spolu) a pošlete mu velký TP doporučeně.

doplněno 09.10.10 19:28:

otomoto.cz/...

Při odhlášení na nového majitele na mě chtěli i malý TP (osvědčení o TP), kterému odstřihli roh!

erikch*

to právě chtějí-alespoň jakože částečně "přinutit" kupujícího k doregistraci-a tím ve spoustě případech shrábnout eko poplatek...Žádný zák.mechanismus nemají-tak stříhají růžky apod. Ale osobně při prodeji malý dávám,když na úřadě brblají(nemají co střihnout),tak poukáži na fakt,že zapsání(čehokoli)se provádí do velkého TP a malý je stále platným dokladem,až při doregistraci vydají nový "malý"na nového majitele(a můj původní ztrácí platnost a je odebrán)...Auto změnou vlastníka neztrácí způsobilost k provozování,a tu na silnici prokazuji malým TP-takže ho kupujícímu musím dát,jelikož by jinak auto nemohl užívat,ačkoli je k provozu způsobilé...A je po brblání a odhlášku-polopřevod na základě mnou vyplněné žádosti,přiloženého TP a OP musí provést-od toho tam jsou...

Díky za radu, příště budeme chytřejší, drahoušku!

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

smlouvu napiště tak, aby jste v budoucnu neměl žádný problém, čím méně tam toho o stavu auta napíšete, tím lépe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]