Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Zajimalo by mě,jestli muže autoškola, v ramci vyuky porušovat předpisy , např. nedani blnkru,přednosti, porušeni rychlosti apd..Protože jsem slyšel, že autoškola muže dostat klidně pokutu za porušeni předpisu a pravidel..což se mi zda jako blbost když je to v autoškole.Jestli někdo znate odpověd nebo přimo zakon o autoškole.
diky
Autoškola auto neřídí, vždy konkrétní osoba a ta se postihne. AŠ, vlastník, by se stala objektem prověrky, kdyby nebyla výuka jak má probíhat. Tudíž vy a učitel a ten tam sedí proto, aby se přestupek nestal. Co je to za výuku k bezpečnosti, když to bude porušovat? Učitelé měli strach z toho, kdyby jím vedené auto způsobilo nehodu (ostatně kdo může být dnes učitel ..). V zákoně přece není uvedena co do výjímek autoškola. Žádná imunita.
každý porušuje předpisy, vy, já takže i ostatní...
je nějaký problém?
žák se to učí, někteří se to nenaučí vůbec...
doplněno 11.10.10 21:01: "Zřejmě do výcviku vůbec nevidíte" Proč myslíte?Tak to vidíte sousede, konečně někdo přišel na to, že Vy s autoškolstvím nemáte nic společného. ! Jinak přeji i nadále chladnou hlavu a pěkný večer. Cyril
cyrile, je to v (čem) byl jsem odhalen. Ale to nevadí, já se s tím smířím, že nevím vše. i to oč šlo tazateli.
doplněno 11.10.10 21:21:hezký večer je, i když trošku bolí zuby po zákroku za 700Kč.
Tady aspoň vidíte kam vede šetření ve zdravotnictví. Možná stačilo připlatit 300,- a mohla Vás bolet celá hlava! . Ještě by bylo řešením ty uspořené peníze investovat do nějakého tekutého analgetika.
markoo, taháte debatu jinam. ale...
můžete porušit předpisy vy? ANO, já? ANO, kdokoliv může porušovat předpisy... nebo oč je debata?
nebo si myslíte že nikdo neporušuje předpisy?
Ona ani vražda není zakázaná, mimo desatera, to je ale ...
Proč by nemohl, může porušit, každý něco porušuje ač by neměl. Dokonce i úmyslně. Pak by se páchalo nic, kdyby dodržovali. Chtělo by to možná jinak formulovat otázku. Na otázku zda adept na řo může porušit předpis je odpověď ano, tím se přece nemyslí, že to udělá úmyslně, ale stane se mu to. Na to myslí přestupkový zákon, trestní zákon, sankce.
Žák v autoškole se může posadit do auta až tehdy, když už je řádně teoreticky připraven a zná dopravní předpisy. Stává se tak řidičem, i když řídí pod dozorem učitele, nemá řidičský průkaz a je plně odpovědný za všechny spáchané přestupky. Při posuzování příčin vzniku případné nehody se posuzuje možnost učitele nehodě zabránit a případně může jít o jeho nedbalost a spoluvinu.
rozebráním souvětí se dostaneme do stavu, že usednout může až když "...zná dopravní předpisy." co potom dělá v autoškole, když už to zná? Jezdit začne dříve, nežli se naučí předpisy.
chudák tazatel, kam se dostala debata...
No tou autoškolou jsem myslel žaka ktery se uči řidit a dam přiklad, např. pojede v obci ( max.rychlosti 50) 60km/h a fizli ho naměři radarem jestli dostane pokutu .Tak mě zajima jestli muže žak v autoškole ktery se uči řidit a poruši nějaky předpis a nahodou u toho budou policajti jestli muže dostat nějakou pokutu nebo jak se v takovem připadě postupuje.
naschle
Kdyby jsi řadně četl, tak zjistiš že ANO! Jestli maš řp, je tam někde, že ho nelze stavět? V přestupkovem zakonu, že ho nelze nelze pokutovat?
Dokonce každý somrák, který ukradl auto a nemá řidičský průkaz a spáchá při tom přestupek nebo trestný čin je úřady pokládán za řidiče, který měl dodržovat platný zákon. Při tom neznalost toho zákona ho neomlouvá! Natož žák v autoškole, který je pod odborným vedením učitele, ten už je prokazatelně seznámen se zněním zákona o pozemních komunikacích a s povinostmi řidiče a tak může být příslušně stíhán pro přestupek nebo i trestný čin v dopravě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.