Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych nasměrovat na nejvýhodnější zákonné pojišťění auta. Jedná se o pojištění auta o objemu 1,2l a bude ho většinou řídit 20ti letý zatím bez pojišťovací historie, ještě je možnost ho přihlásit jako druhé auto na vlastníka s plnými bonusy. Řešili jste tu taky někdo něco podobného? Děkuji.
No je otázkou co je pro vás nejvýhodnější pojištění. Chcete nejlevnější, nebo chcete něco navíc. Chcete havarijní, kdyby ho syn náhodou zrušil? Tady je těžko poradit. Jinak vlastník nemusí být babička. Klidně může vlastníkem zůstat ten kdo aktuálně je. Do smlouvy se uvede pojistník, vlastník a provozovatel. Bonusy a malusy jdou vždy za pojistníkem.
Takže?
doplněno 07.10.10 08:31:Jinak je fajn, že má 1,2. Osobně bych doporučoval ať si pojistku udělá na sebe a začne si vyjíždět své bonusy. Já si koupil auto za 100.000,- a udělal si na něj havarijní pojištění. Proč? Abych si na havarijním pojištění vyjel bonusy, které potom můžu uplatnit na jakékoli dražší auto. Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.
bruku, to je na schopnostech vyjednávatele, jak je obratný. Pokud dojdete do jedné pobočky a zaplatíte co řeknou je to špatně.
Osobně na vyhlédavači pojištění najdu srovnání, uberu nějakou stokorunu a oslovuji Direct s mojí cenou. Vždy se domluvím na levné pojistce.
Ale to jsem tady již psal mnohokrát.
Jsou i pojištovny, které dají synovi bonus i rodiče a podobně,
Neplatí to, že já mám pojistku na auto za 830Kč na rok a dostane jí každý kdo si řekne!
ano, auto pojistí 80-letá babička z odlehlé vesnice, s tím že je vlastníkem, ona nikdy nebourala a riziko pojistné události je v zapadákovu minimální...syn bude uveden jen jako provozovatel...pak bude pojistka malá...Babička nemusí být vedena v registru vozidle jako vlastník, stačí to pojišťovně takto podat, v TP bude jako provozovatel uveden syn...
Dobře, mezi pojišťovnami jsou značné cenové rozdíly a zajímalo by mě trochu konkrétněji která vyjde cenově zajímavě.
Jinak mi běhá po obrazovce baner, že mám ohodnotit dobrou odpověď a přitom na stránce není kde to provést.
například kooperativa není nejlevnější,ale v ceně povinného ručení je i pojištění pro případ živelné události, zeptejte se pražáků kterým nedávno poničilo krupobití auta, jak je to najednou příjemné...nebo když vám v důsledku větrné smeště spadne na zaparkované auto strom...ale jsou i různé slavie a další ppjišťovny, které jsou levnější, nemají skoro žádné kanceláře, jen tu v praze a proto ušetří naprovozu..jde o to s jakou spoluúčastí atd...vyznat se v tom lze jen tak, že si vyberete 10 stejných nabídek a srovnáte je...nabídky ale nejsou stejné, liší se některými parametry, asi tak jako služby a sazebníky našich bank...zmást lidi co tomu nerozumí nebo nemají čas tři dny srovnávat nabídky, počítat a kalkulovat...
Záleží na tom, co myslíte pod pojmem nejvýhodnější. Jeslti nejlevnější anebo to, že si možná připlatíte víc, ale poté nemáte probléms plněním. Nemáte třeba už jiné pojistky? V zásadě platí, že když máte u jedné pijišťovny víc pojistek, tak tu dlaší dostanete za výhodnějších podmínek. Já mám takto třeba pijištenou domácnost u Allianzdirect a když jsem chtěl havarijní pojištění, tak jsem ho měl výhodněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.