Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící kapalina lehce do růžova

Od: dan1elson odpovědí: 8 změna:

Chtěl jsem se zeptat. Mám opel tigra a potřebuji doplnit chladící kapalinu. Nevím ale jaká tam je ted. Barva je lehce dorůžova. Koupil jsem si antifreeze D extra G 12 růžovou. Tak jsem se chtěl zeptat jestli ji mohu použít. Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Nejspíš by jste ji použit mohl. Pokud ,ale nevíte jak je tam kapalina dlouho, raději bych vyměnil celou náplň a dal tam kapalinu na 5 let a máte na nějaký čas pokoj. Pokud tm je kapalina dvouletá tak postupně stráí antikorozní účinky, samozřejně že musí být i koncentovanější aby nezamrzala a to pak nesvědčí gumovým dílům.

doplněno 06.10.10 19:07:

Jo ta G12 je pětiletá. Takže namíchat 1:1 s destilkou.

janmega*

Tak to jste mě moc nepotěšili. Já mám v Mercedesu 11 let původní náplň, je pořád krásná, čistá a na -25 jak změřili v servisu.

Tak to ji mám vyměnit?

hospodin*

Záleží na tom, jak moc máte rád své auto. Kapalina chladit bude, bude stále nemrznoucí, ale nebude mít ty správné antikorozní vlastnosti.

Pokud máte kapalinu 11let, vyměnil bych jí už jen z principu. Stojí to pár korun a budete mít dobrej pocit, že jste pro vaší pixličku něco udělal.

Brzdovka taky může vypadat krásně čistá, ale po 2 letech se mění. Váže do sebe vzdušnou vlhkost a ztrácí antikorozní účinky a teplotní odolnost. Motorový nebo převodový olej by se měl taky každé 2 roky nebo podle najetých km dle výrobce měnit = každá kapalina v autě časem degraduje.

ar*

Jane, 11 let to už je opravdu na výměnu. Píšete že je originál a naměřili na -25. Originál se míchá většinou 1:1 a to vychází na nějakých -40 (zhruba). Už jsem viděl jak stará nemrznoučka , která ukazovala -20 ve skutečnosti krásně zrosolovatěla už při - 10. Hodně záleží při jaké teplotě kapaliny měřili v servisu její "odolnost", měří se pří teplotě cca 20stupňů, jinak to lže.

fredd

Též doporučuji vyměnit a systém chlazení vypláchnout vodou. Zarážíme ale fakt, že 11 let stará kapalina, to jste neměnil rozvody a vodní pumpu?

janmega*

Ahoj.

Co bych měnil.Je to mercedes . Jen olej a gumový řemen kompresoru a vlastně jsem neměnil ani žárovku.

erikch*

jakože Mercedes je něco extra a "neopotřebovává" prov.kapaliny...?! Mercedes je stejné(a někdy i horší-oproti třeba spolehlivosti japončíků)auto jako jiné-má svoje přednosti,a stejně tak i zápory-a platí pro něj stejná pravidla jako pro ostatní...A ,bohužel,spousta majitelů si naivně myslí,že s Mercedesem "oj...bou" i fyziku-ne,ne-i pro Mercedes platí odstředivá síla,hranice adheze apod...

hodnocení

0x

Ničeho se nebojte a dolejte tam tu růžovou, kterou před tím nařeďte destilovanou vodou na -30. On platí stále zákon schválnosti, že po kompletní výměně chladící kapaliny Vám exne termostat a budete ji vypouštět a doplňovat znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]