Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,která auta se dělala od roku 96 do roku 2001 s pozinkovanou karoserii?děkuji Vám všem.
Pokud chcete jistotuu, Citroën začal s pozinkovanou kastlí začátkem 90tých let na všech modelech.
Mám AX 1,0L na ježdění do práce. Po 17letech stání venku a celoročního provozu je bez známek koroze. Co není pozink, je plast.
Jako konkurenci mám stavebního Favorita, kterej je stejně starej a už se mi 2x zlomil. (příští rok ho sešroutuji, pokud to neudělá zima za mě) DDDD
všechny známé světové automobilky již v roce 1996 používaly zinkování-nevím jak třeba indický Hindustan-ale o ten asi nejde,že...:D
Nevím jak indický nebo známý je Renauld a Ford, ale ten pro všechny modely pozinkované kastle v roce 1996 rozhodně nedělal...
doplněno 06.10.10 09:18:Vybral bych si nejprve auto,které se mi líbí, vyhovovalo by mým požadavkům, pak teprve bych pátral, jak moc odolné a nezničitelné je. Případně bych začal vymejšlet jiný model a značku.
hospodine-pozinkování se "rozběhlo"počátkem 90.let-konkretně Renault(nikoli renauld jak píšeš) po roce 92 měl již všechny modelové řady pozink...Myslím,že automobilky tuto technologii začaly aplikovat na stejno(rozdíl rok,dva max.)A všeobecně pozinkování se trošku přeceňuje,jelikož koroze(oxidace) se pozinkem pouze řekněme pozdrží-reakce probíhá nejdřív na oné velmi tenké vrstvě zinku,pak už postupuje na samotnou ocel...
Takže jsem zapátral na netu, kdy pozinkování ke komu doběhlo, když se tak brzy rozběhlo
Opel Corsa - pozink od r.2000
Opel Vectra - pozink od 1999
Peugeot, Citroen - 1989 u některých modelů až 1992
např. Kia Rio II až od roku 2009
Volvo - pozink od r. 1996
Audi a BMW - pozink od r. 1990
Accent, nějaké Dacie, první Fabie, Mercedes a další... pozink nemají atd...
Další věc je, že dnes se dělá pozinkovaná karoserie ještě s tzv. antikorozní vrstvou. Některé modely se v pozinku nedělají dodnes, některé se dělají dlouho,ale třeba jen jednostaně pozinkované, některé mají jiné povrchové úpravy...
Nejde tedy říct, že od r. 1990 si koupíte auto s pozinkovanou karoserií!
Za Renaul"D"a se omlouvám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.