Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Mám koupenou corsu rok 2004 a údajně najeto 81000 km.Je to obsah sotva 1. tříválec a zajímal by mě váš názor kdy se mám připravit na výměnu rozvodového řetězu .Názory se liší,ale ty kilometry prý asi sedí.
Rozvodový řetěz vyměňte podle toho, zda je motor po zahřátí výrazně hlučnější než za studena. Já jsem měl najeto 87 000 km a auto bylo tiché. V případě potřeby rád poradím.
Obsah 1tříválec neznám, musíte upřesnit motor - nafta/benzín. Stav tachometru u auta z bazaru nic neříká, ale u takového auta by km mohly sedět. U řetězů se opel chlubil, že je bezúdržbový, ale řetězy byly nevalné kvality ze špatně řešenými napínáky a mnoho nevydržely. Vytahaný řetěz se projevoval hned po startu klapavým zvukem.
Tak to je litrový tříválec 44kw, interval rozvodů cca 60tis km, ale mnohdy nevydrží ani to. Vytahaný nebo přeskočený řetěz o jeden zub se projevuje zvukově hned po nastartování, pak se uklidní.
Tak to teda nevím, ale retěz měněný určitě nebyl , mám servisní knížku a motor je i při více jak 80000 km tichý a nic nenasvědčuje ani při nastartování ani potom že by byl hlučný. nebo něco rachotilo. Proto jsem zde otázku zadala jestli někdo nemá osobní zkušenost s tímto motorem.
Pokud se to neprojevuje, nechal bych to tak nebo už vyměněný byl. Neříkám, že musí vydržet jen těch 60tis, klidně může vydržet jednou tolik. Až si necháte někde vyměnit olej, mechanik vám to prohlédne a uvidí. Jinak těch servisních knížek vám můžu sehnat kolik chcete, ta dnes nic nezaručuje. Jinak více info si vygooooglujte a uvidíte. Třeba zde: forum.corsaclub.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.