Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vydrží auto?

Od: auta* odpovědí: 12 změna:

Kolikrát mi může chcípnout auto, aby se nezničilo? Dále bych jsem se chtěl zeptat, četl jsem tu jednu otázku, kde se někdo ptat, jak dlouho můžu držet spojku, aby se nezničila. Psal tam 2 sekundy, jste si jistý, že tak málo není to náhodou aspon 3 sekundy, protože když couvám, tak nevím jak to mám udělat, abych ji držel jenom tak krátkou dobu. Popřípadě, kde bych to mohl zjistit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Nedělejte si takové obavy. Ložisko musí vydržet tisíce hodin otáčení, takže úvahy o dvou nebo třech vteřinách jsou bezpředmětné.Také lamela spojky musí vydržet stovky hodin občasného krátkého prokluzu.Co se týká ceny: Problém je v tom,že ložisko ani lamela spojky nejsou drahé, ale většinou se kvůli nim musí vyndat z auta motor nebo převodovku, aby je bylo možno vyměnit, tím cena opravy naroste.Výměnu spojkové lamely a ložiska však většinou zvládne i neznačkový servis a nebo živnostník,takže lze na tom ušetřit. Cena tedy záleží od toho, jak snadno a rychle lze z auta demontovat motor, to je u každého typu jiné.

erikch*

chlapi-co tu pořád máte s tím vyndaváním motoru(ů) kvůli výměně spojky(setu-dělá se to většinou komplet,ložisko,přítlak,lamela)-už si někdy měnil u něčeho po roce výroby 1990 spojkový set-nebo si alespoň viděl "akci" u někoho v reálu? Vyndavá se převodovka- u něčeho ani nemusí úplně-záleží na přístupu a místu pro manipulaci,ale motor...,no tak,víš co všechno bys musel odpojit,odšroubovat atd.(a pak zapojit)a stejně musíš odšroubovat těch asi 50 kilometrových šroubů,co drží skříň k bloku motoru,aby ses dostal ke spojce...To je jako kdybys kvůli výměně destiček sundaval celou těhlici s třmenem-povolit poloosu,tlumič,čepy řízení a ramen atd.-ale taky to tak jde...pravda*hej*

doplněno 02.10.10 22:10:

určeno zejména pro klanika 112-trošku mi to skočilo dolů...

spojka
hodnocení

Mám Audi, tak kolik cca. 100 000,- nebo 50 000,-?

ar*

Audi, a víš kolik modelů Audi vyrobilo? Je velkej rozdíl jestli máš Audi 80 z roku 1970 a nebo Audi A8

spojka
hodnocení

Audi A4 z roku 2003

ar*

A jakou to má motorizaci *ee*

spojka
hodnocení

1.9 TDi, 74 KW, ale chci cenu za montáž i za díl, takže kolik mi to vyjde celkově...

ar*

Materiál i práce 10.000-15.000, zaleží na výrobci sady

spojka
hodnocení

Jasný, tak to jste mě potěšil velice příznivě, za to Vám dávám bod. Já myslel, že to bude něco okolo 75 000,-!

1jara*
hodnocení

0x

Kolikrát může chcípnout auto? Tohle myslím ještě nikdo netestoval.

Pokud držíš spojku, aby byla dostatečně vyplá, to znamená že takzvaně neprokluzuje, ( netřou se kotouče o sebe) tak se více opotřebovává ložisko spojky.Což je běžné opotřebení. Nejlépe když se zeptáš toho pána co ti to poradil. Zbytečně bych ale na spojce nestál.

spojkaajejiopotrebeni
hodnocení

A když se to ložisko opotřebí, tak kolik mi tedy vyjde oprava a servise - chci cenu cca. přesná cena mě nezajímá jenom, kolik si myslíte Vy?

1jara*

Ložisko není dráhé ale práce. Když už by se to rozdělávalo, tak je lépe vyměnit i vše ostatní. Dost často jezdím s vozíkem za autem, a to vám řeknu při couvání spojka dostane pohul a je v pohodě. Měl jsem Š 120 najeto 150 000 km spojka bez opravy. Teď Fábii 90 000 km zdá se ještě dobrá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]