Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém se sousedem ohledně parkování jeho nákladního auta před mojí garáží, není možné se s ním domluvit. U garáže mám dvoukřídlá vrata, otevírající se ven do ulice (rozměr jednoho křídla je cca 1,30 m). Když vyjíždím z garáže, musím několikrát popojíždět a couvat. Sousedé, kteří bydlí vedle ,mají s vyjížděním ze vrat svého pozemku stejné problémy. Zvláště v zimě, když je náledí. S ostatními sousedy jsme napsali stížnost, kterou podepsala celá ulice (všichni musí jeho auto objíždět) a podali na odbor dopravy Městské části. Dostali jsme odpověď, že bylo provedeno měření mezi zaparkovaným vozidlem a mou garáží a že vzdálenost (4,55 m) je v souladu ČSN 73 60 56 a proto, že není možno umístit na chodník dopravní značku, zákaz zastavení. Měření bylo prováděno při zavřených vratech, když jsou vrata otevřená, tak se samozřejmě vzdálenost sníží o rozměr křídla vrat. Doporučení od odboru dopravy MČ : Máme se obracet na Městskou policii a požadovat po ní zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy. Můžete mi poradit co máme dělat, když je domluva bez odezvy?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
V.Veselá Praha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.