Nejste přihlášen/a.
Prosim o pomoc, mam Hyundaie Lantru 1,6 r.v. 1997 a bohuzel dnes rano jsem otocil klickem, kontrolky se rozsvitily, ale pak starter jen cvaknul a nic .. zkontroloval jsem baterku zkouseckou a ta je dobra a plna, vyzkousel pojistky a taky dobry. Takze nevim nejak co dal .. hodit to rovnou do servisu? Jinak na roztlaceni chytne na dvou metrech. Diky za rady ..
co udělaly kontrolky po otočení klíčkem do polohy start? zhasnuli? pokud ano baterie v háji
měř napětí baterie při startu jak de pod 8V baterie v háji
skus se nechat od někoho natočit přes start kabeli pokud chytí baterie v háji
pokud ne problém se startérem či třeba ukostřením motoru či oxidace kontaktů a svorek baterie
.. ne, ne kontrolky sviti a i baterka je v pohode, promeril jsem ji. Svorky u baterie taky v pohode, spis to tipuju na kabel nebo starter .. ale moc diky za radu ..
skusit propojit startér tkzv na krátko propojit ty 2 šrouby na startéru -něčím silnějším třeba starší šroubovák pokud začne točit bude v háji asi silovej kontakt uvnitř cívky startéru
No nevím jak jste tu baterii měřil ale pokud cvaká starter bývá to baterka a myslím že to i baterka je. Jak jste to měřil měřil jste to při zátěži nebo máte toto: baterie-shop.cz/... Pokud ne a zkoušel jste to tak že jste dal multimetr na baterku tak to je jasný že to ukáže třeba 13V nebo i víc ale pokud to dáte se zátěží a baterie vydrží na 12V tak je to vpořádku a pokud jak už zde někdo napsal pokud při startu napětí nepoklesne pod 8V tak je vpořádku a problém bude v pr..li starter. Zkuste to měřit při startu a pak napište kolik ukázalo. Hlevně to měřte s nějákou zátěží takže bud tou zkoušečkou a nebo multimetrem při startu.
Diky za radu a hned jsme to vyzkouseli, ale baterka je vazne v pohode. V noci jsem ji jeste hodil na nabijecku, ted rano se merila a ta funguje .. takze to fakt vypada na starter. Hned jak ho najdu, vezmu na nej kladivo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.