Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyundai Lantra 1,6 nestartuje

Od: jirka22* odpovědí: 8 změna:

Prosim o pomoc, mam Hyundaie Lantru 1,6 r.v. 1997 a bohuzel dnes rano jsem otocil klickem, kontrolky se rozsvitily, ale pak starter jen cvaknul a nic .. zkontroloval jsem baterku zkouseckou a ta je dobra a plna, vyzkousel pojistky a taky dobry. Takze nevim nejak co dal .. hodit to rovnou do servisu? Jinak na roztlaceni chytne na dvou metrech. Diky za rady ..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co udělaly kontrolky po otočení klíčkem do polohy start? zhasnuli? pokud ano baterie v háji

měř napětí baterie při startu jak de pod 8V baterie v háji

skus se nechat od někoho natočit přes start kabeli pokud chytí baterie v háji

pokud ne problém se startérem či třeba ukostřením motoru či oxidace kontaktů a svorek baterie

jirka22*
hodnocení

.. ne, ne kontrolky sviti a i baterka je v pohode, promeril jsem ji. Svorky u baterie taky v pohode, spis to tipuju na kabel nebo starter .. ale moc diky za radu ..

skusit propojit startér tkzv na krátko propojit ty 2 šrouby na startéru -něčím silnějším třeba starší šroubovák pokud začne točit bude v háji asi silovej kontakt uvnitř cívky startéru

jirka22*
hodnocení

.. zkusim, zkusim diky za radu .. hned jak najdu starter, nejak ani nevim jak vypada :)

watta97*

No nevím jak jste tu baterii měřil ale pokud cvaká starter bývá to baterka a myslím že to i baterka je. Jak jste to měřil měřil jste to při zátěži nebo máte toto: baterie-shop.cz/... Pokud ne a zkoušel jste to tak že jste dal multimetr na baterku tak to je jasný že to ukáže třeba 13V nebo i víc ale pokud to dáte se zátěží a baterie vydrží na 12V tak je to vpořádku a pokud jak už zde někdo napsal pokud při startu napětí nepoklesne pod 8V tak je vpořádku a problém bude v pr..li starter. Zkuste to měřit při startu a pak napište kolik ukázalo. Hlevně to měřte s nějákou zátěží takže bud tou zkoušečkou a nebo multimetrem při startu. :)

jirka22*
hodnocení

Diky za radu a hned jsme to vyzkouseli, ale baterka je vazne v pohode. V noci jsem ji jeste hodil na nabijecku, ted rano se merila a ta funguje .. takze to fakt vypada na starter. Hned jak ho najdu, vezmu na nej kladivo :)

jirka22*
hodnocení

Takze problem vyresen a obema moc dekuju za pomoc .. nakonec jsem za blbce, protoze to bylo relatko a kolikrat se stane, ze vymenite spatne za spatne? :) Uz to jede .. takze jeste jednou diky za cas ..

ales*
hodnocení

0x

Dobrý den je to určitě startér mám stejný problém,někdy ho stačí poklepat šroubovákem a pak to dá pokoj třeba na dva roky ale může být i poškozený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]