Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám koupit nové díly?

Od: lack odpovědí: 25 změna:

V autobazaru mi zjistili, když jsem si nechával auto oceňovat, že mám na dveřích 3 laky. Chci se zeptat, jak odstranit tuto vadu, že už třikrát mi laskovali dveře? Asi koupit nové a nastříkat, ne a budu tam mít základní lak a barvu vozidla, že jo?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Nevím sice o jaké auto jde a jestli se investice do nových dvěří a lakování vyplatí, ale pokud to chcete nechat předělat máte dvě možnosti. První použít staré dveře a dohodnout se s lakýrou,aby starý nástřik komplet obrousil a pak celé přestříkal, nebo koupit jak jste psal. Jen Vás chci upozornit, že když příjde k autu někdo zkušený , tak lakovný díl pozná ať je udělaný sebe líp.

nicksinepamatuju
hodnocení

No, u mě k tomu přišel nějak chlápek z autobazaru, dal k tomu takový přístroj, ono mu to změřilo tři laky a cena šla dolu. Co se týče vozu mám Audi A8 z roku 2008, což si myslím, že investice do nových dveřích se ještě vyplatí, co Vy na to? A co by tedy vyšlo levněji, starý nástřik komplet obrousit a pak celé přestříkat a nebo koupit nový díly?

ar*

Hm tak to měřil sílu barvy v mikronech. Když to všechno předěláte a přijedete do autobazaru , tak mikrony zase budou jiné než na ostatních dílech. Kdyby se čistě teoreticky podařilo nastříkat tak aby byla síla barvy stejná , najdou si v bazaru jinou příčinu proč snížit cenu. Pokud dveře jsou jinak nastříkané dobře a není na nich jinak nic vidět tak bych to neřešil a změnil bazar.

Ta cena nových dveří i s lakem to by byl pořádný ranec. O kolik se ta cena snížila, kvůli těm lakovaným dveřím.

jarda3*

Tak ono se kolikrat opakovane lakujou dily i ve vyrobe, nevim, jestli zrovna dvere, ale treba u narazniku je to bezne - treba i 2x prelak i ruznou barvou. Proste se kazdy kus napoprve nepovede. Jestli bazar spis trosku netaha za nos. Kazdopadne dvere bych cele nemenil, to bude poznat jeste vic, nikdy se to nepodari vsechno premontovat a nalakovat jako by to byl original.

lack
hodnocení

Ta cena se snížila z 1 300 000,- na 1 180 000,-, takže o 120 000,-, to se mi zdá hodně, tak proto bych to chtěl nějak vyřešit, aby to nebylo poznat a cena byla 1 300 000,-

A vy jste kupoval auto nové a přelakovával, nebo z druhé ruky s tím,že dveře byly přelakovány bývalým majitelem?

lack
hodnocení

Já jsem kupoval auto nové a přelakovával.

A proč jste přestříkával behem dvou let 3x dveře?

marenka*

A nebylo by férovější přiznat, že to auto bylo bourané? *zed*

lack
hodnocení

Nebylo bourané, pouze mi ho někdo odřel od otevíraní dveří a jednou bylo mírně bourané, ale ptám se Vás, jestli to bude poznat, když koupím nové dveře a budu tam mít pouze jeden nastříkaný lak, tím párem tam ten přístroj čím to měřil nebude ukazovat třikrát lakováno a zvedne mi to cenu auto o těch 120 000,-, že jo?

repak*

Odpověď - perla: "Nebylo bourané, pouze mi ho někdo odřel od otevíraní dveří a jednou bylo mírně bourané" . Nechcete si to ujasnit?

marenka*

U naší A8 jsme byli upozornění, že byla mírně bouraná na předek a jsme za to rádi. Při opravě po kroupách nás v autoservisu upozornili, že kapota byla přelakovaná a tak bylo příjemné, že jsme o tom už věděli od bývalého majitele.

Poznat přelakování dveří bude, protože to nebude nastříkané automatem, takže vrstva nebude rovnoměrná.

doplněno 28.09.10 20:23:

Tak to nevím.

lack
hodnocení

A nevíte, jestli to někdo dělá automatem?

ar*

Lacky, automatem to dělat nikdo nebude a je to úplně jedno, páč šikovný lakýra to udělá taky dobře. Problém je v tom, že nikdy nebude v pistoli stejný tlak, pistole nebude mít stejnou polohu ,atd. atd. Prostě to poznat bude i když oko lajka to ani nevidí. Pokud je to v metle (jako že asi jo) tak tam je to ještě průkaznější.

jarda3*

Tezko. Predpokladam, ze se nebude pouzivat ani stejny typ barvy a metoda strikani jako ve vyrobe u robotu...

nespokojenyurednik

v bazarech používají zajmavé finty

juvla*

to není finta, takové přístroje existují a používají se

erikch*
hodnocení

1x

pokud chcete ony dveře řešit-obvolejte vrakáče a pokuste se sehnat stejnou barvu(dle kóku na štítku) a rok(2008),a jednoduše dveře vyměňte-dveře kódovány nejsou,jedná se o výměnný díl,čili ve vrstvách barvy,resp.plniče,není umístěn ident.kód s VINem...Je velmi málo pravděpodobné,že budou přelakovávány,jako vaše,a investice-včetně telefonů apod-bude podst.menší a výsledek jistější,než je nechávat brousit,stříkat apod.

stirecek*
hodnocení

0x

Nejjednodušší by bylo změnit bazar, ne všude proměřují tloušťku laku, navíc co je komu do toho, jestli je bazar jen zprostředkovatel, cenu si určuju sám.

Další věc je, že ruční nástřik bude vždy rozdílný, takže i síla vrstvy bude odlišná. Dobré oko pozná lakovaný díl už zdálky. Navíc strojový nástřik má strukturu pomeranče.

erikch*

ono A8 jsou sice super kárky,ale tak profláknutý(jejich krádeže-což myslím obecně jako model auta),že i Alfons ze Zapadlé Lhoty bude při její koupi,přijetí do komise,víc než opatrnej...Fakt bych zkusil sehnat stejný nepoškozený dveře(s největší pravděpodobností origo stříkaný)a je po problému s mínusem x-desítek tisíc na výkupu...A právě proto,že se poměrně dost kradou,tak jejich sehnání v barvě,by nemusel být nepřekonatelný problém...(i kdyby hodně,nastrojený,co můžou stát-10,15 litrů strop)

lack
hodnocení

Obvolal jsem hodně autovrakovišt, ale AUDI A8 tam nikdy neměli, prý se s takto drahými auty nebourá, tak mi nezbývá nic jiného než to prodat o 120 000,- méně. Pokud by tu měl nikdo ještě nějaký nápad, tak písňěte!

stirecek*

Jak už jsem psal, do výkupu bych to nedával, prodal bych si ho sám. Když si ho potom přijde koupit někdo nezkušený, vydělá na tom jen bazar a dost slušně. Anebo bych to řešil jinde, dnes je možností...

erikch*

Že by Kladeňáci neměli A8ičky...? Tomu se mi nechce věřit...Zkuste obvolat vrakáče Audi Kladno,Buštěhrad a okolí-a popište jim problém s lakem dveří-případně by bylo ideální přifrčet osobně-tím "nebudíte podezření",že sháníte svou původní ztracenou(po telefonu)podle barvy a roku...Ono dnes jeden neví-kluci v dobřé víře vykoupí díly,pak v nich někdo "pozná "své ztracené auto,přifrčí četnictvo vše zabaví peníze za zaplacený výkup fuč-to je lepší po telefonu A8 zapřít-co kdyby náhodou...Víte jak to myslím...Jinak,že by se A8 nebourali-stejně jako každá jiná auta,akorát jich není tolik,co třeba Fábií...

lack
hodnocení

Dobrý den, kousek od Kladna bydlím a byl jsem tam dnes na jednom velkém autovrakovišti a nic jiného než staré škodovky a auta tak do roku 2000 tam mají, ale od roku 2000 tam nemají žádný auta, jak jsem to tam tak viděl a jak mi říkal šéf toho vrakoviště, který byl úplně zděšený z toho, že jezdím s takovým vozidlem na autovrakoviště pro díly. Byl to zrovna ten co mi říkal tu informaci o tom, že se s Audi A8 nebourá a že tam za celou tu dobu co tam dělá neměl ani jednu A8 na díly. Nicméně díky za dobrou radu, ale bohužel marnou!

marenka*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]