Nejste přihlášen/a.
poradte,prosim,mam pojisceni od alliansu,je to pro mne drahe,jak mam preit do ini pojiscovny.dekuji za odpovedi.
jedním z možných důvodů ukončení stávající smlouvy je uzavření nové(levnější),i na své jméno a VINko-s tou zajít do Allianzu a nechat jí přímo na pobočce zrušit...
Nefunguje zde náhodou něco, jako je vypovězení smlouvy o povinném ručení pouze v době několik týdnů před výročím, v případě přechodu k jiné pojišťovně? Nebo jak to přesně je ...
Kurňa to nemělá být dobrá odpověď pro tebe, ale velmi velmi zlá. Co to tady plácáš za kraviny? Pokud se nedohodne s Allianz na snížení pojistného (prošel bych si za kolik nyní pojištění na mé vozidlo s mými bonusy prodávají), tak mu storno neprovedou. To že si jinde uzavřel levnější není pro pojišťovnu žádný důvod. Tohle je absolutní pitomost.
to není pitomost,ale fungující praxe(a už mne,potažmo ostatní nemusí zajímat na základě jakých mechanismů)-rozepisoval jsem to v obdobné otázce : poradte.cz/... ještě jednou...Dělám třeba povinné na auto v SRN(pro nějž pojedu)-typ,model a VIN vím přes mail,telefon...u Č.Podnik.Poj. klasickou roční s čtvr.platbou,jedu pro káru,přifrčím po ose-pojištěn,uzavřu komplet levnější on line u Directu,ve chvíli kdy mi dorazí smlouva,zel.karta od Directu,tak toto vezmu,vběhnu na pobočku ČPP,v průměru 5,6 dní,podle pošty jak doručí smlouvu,no a původní roční smlouvu na místě zruším-bez jakékoli výp.lhůty apod.! Poté,jelikož vše posílají na ústředí,zhruba měsíc mi příjde složenka k uhrazení poměrné částky za oněch 5,6 dní ...Nic složitého a problémového...Totéž,nestihnu-li uzavřít povinné u nás(pobočku ČPP 50m od domu),řeším s Kooperativou cestou přes Prahu-a zcela stejně,uzavřu roční podle VINu auta v SRN,Francii apod.po příjezdu(vlastní osa) a doručení od Directu zruším nahned v pobočce-a taktéž zcela bez jakýchkoli lhůt...Prostě to jde-ze dne na den-žádných 6 týdnů,měsíců...! Tak příště kolego sasdaxi nepiš,že to je pitomost,buď tak laskav-to je realita a několikanásobná zkušenost! Proto to sem píšu,víme...?!
doplněno 29.09.10 11:52:jen mi nedá nedoplnit pro kolegu sasdaxe-když o něčem nevím,netuším-tak to nehodnotím-obzvlášť stylem ..."absolutní pitomost..."..."kraviny..."apod.Takhle omezeně se chovala církev-jenom proto,že to přesahovalo rámec jejího chápání, třeba ke Kopernikovi a jeho heliocentrismu ...Docela mě to irituje! Když nevím,nebo nevěřím-zřejmě obojí je tvůj případ-tak napíšu:"tuším,myslím,mělo by to být tak a tak..."a další,a né vypouštět "kraviny a pitomosti"...Budeš-li mít zájem,mohu doložit smlouvy o uzavření,po pár dnech zrušení(to o čem píšu)na základě uzavření jiné pojistky,nikoli prodej atd.-vše uchovávám,i od aut,která dávno mají jiné majitele...
...jak jsem psal,nevím na základě jakého mechanismu,ale funguje to jak po pár dnech,tak i třeba po osmi měsících-nehádám se s tebou,že to je-není v poj.podmínkách,ale prostě příjdu na pojišťovnu:"Dobrý den-potřebuju zrušit jedno ručeníčko...,bla,bla,bla,ano na základě této přinesené nové smlouvy..."A fakt to funguje-mamině jsem takhle nedávno rušil u ČP-taktéž měla roční,drahé jako sv...ňa,tak jsem jí udělal on-line Direct a hups na pobočku a paní to zrušila nahned,na počkání,a uzavřena byla únor 2010-což asi nebude 2měsíční výpovědní lhůta,že...?! Prostě hned,bez lhůty...,na stejné auto a jméno-nic se-krom pojišťovny,neměnilo...
Erikch. Potom máš neuvěřitelné štěstí. Opravdu to takhle "normálně" nefunguje. Buďto ukončit pojištění do dvou měsíců od uzavření, nebo zavčas odeslat výpověď k výročí smlouvy.
i to je možný-nepříjdu tam se jakože zeptat jak a co bych měl udělat,ale rovnou prostě zrušit na základě smlouvy nové-a zatím se mi už v kolika případech nestalo,že by byl problém se lhůtama apod.-proto jsem to psal a vše mohu doložit smlouvama(uzavření-ukončení+složenky s poměrnou částkou podle dní platnosti z ročního pojistného),a to u více pojišťoven...
doplněno 01.10.10 17:36:ona možná existuje nějaká klauzule-o které se samozřejmě veřejně nemluví(pojišťovny by byly samy proti sobě),na základě které lze,ale nevím,nepídil jsem se potom,protože jsem zatím neměl důvod a vždy změna(ukončení) proběhla dle mé potřeby...
No tohle bych chtěl zažít. Zatím jsem zažil pár takových, co to takto zkusili na mě ale bohužel. To že mají uzavřeno povinné ručení někde jinde není důvod ke zrušení pojistky. To byl jejich problém a ať si ho potom řeší jak chcou. Proto říkám že takovéto věci by se radit neměly, protože potom to někdo zkusí tak jako ty a bude mít smůlu. Jen bude mít dvě pojistky, které bude muset zaplatit.
Důvod proč to tak všeobecně nelze je ten, že by pojišťovny byly samy proti sobě. Ty náklady za správu smlouvy tam jsou a žádná pojišťovna nestojí o migrující klienty.
...nevím-prostě to tak lze-a ne v jednom ojedinělém případě...Pochybuju,že bych byl nějakou exotickou vyjímkou-to asi určitě ne,že...Napadá mne obdoba s pojištěním nemovitostí v záplavových zónách-zdánlivě nemožné,přesto to lze obejít pojištěním ne přímo proti potopě,záplavě ale něco jako "zásah vyšší moci živlem"-něco jako sesuv,zřícení skal apod.a vztahuje se to i na vodu...Známý našich toto před lety uzavřel v 1.záplavové zóně,dle rad přímo pojišťováka a s levnější platbou pojistného,než "povodňové",a dostal normálně plnění za vytopenej barák...Prostě zastávám názor,že vše se dá řešit-jen se nebát zkoušet správnou cestu...S přístupem,že něco nejde bychom ještě obývali jeskyně...
nejpozději 6 týdnů před výročím smlouvy, původní poj s výpovědí v dopise požádat o potvrzení bezeškodního průběhu .
Postup je ve smlouvě a na web stránkách poj ústavů!
Jojo, zákon je zákon . Takže regulérně opravdu lze výpověď podat až těch šest týdnů atd.
Ale praxe je jiná. Stávající pojitovně pošlete kupní smlouvu, ve které jste auto k dnešnímu dni prodal ( smlouva je fiktivní). No a ten samý den si sjednáte pojistku novou. Na mnoha pobočkách Vám jsou schopni s tímto pomoci.
Jen pro zajimavost, minuly tyden jsem rusil u Allianz pojisteni z duvodu prodeje (skutecneho) a nechteli nic, zadnou smlouvu ani kopii TP po odhlasce, stacilo napsat mail a pak jen zavolali kvuli potvrzeni cisla uctu pro preplatek. Uz mam preplatek na uctu. Jen me o prekvapilo, ale nevim, jestli si to pak nejak neoveruji ale to by jim bylo asi houby platne.
doplněno 28.09.10 20:33:Mimochodem, uzaviral jsem tam hned smlouvu na dalsi 3-litr co jsem vyzvedaval z depozitu, za 4100, nic levnejsiho jsem nenasel (firma a max. bonus, asi hraje roli i vek a dalsi parametry)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.