Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dacia - světlo při zpátečce nesvítí

Od: gorro® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,u dacie mi nesvítí při zpátečce světlo,jestliže tam dám zdravou žárovku která tam patří tak nesvítí,jestliže po vyndání tý žárovky tam dám zkoušečku tak mi žárovka na zkoušečce svítí,jsem z toho jelen,kde musí být chyba? díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Ja mel podobny problem na Citroenu ZX a jedine reseni nakonec bylo natahnout extra kabel od spinace na prevodovce ke svetlum... Mezi tim mraky kabelu a konektoru a proste jsem nezjistil, kde je chyba.

hanher*
hodnocení

0x

A zoxidované kontakty, nebo špatný dotek, by nemohly být příčinou?

hodnocení

zoxid.kontakty nejsou ani na žárovce ani ta tý objímce,prostě zkoušečka svítí a žárovka ne,přehodil jsem jí i s fungujících blinkrů abych měl jistotu ale ani ta nesvítila.

hanher*

A když je tam žárovka, tak proud jde?

miljan*

Záleží na způsobu měření zkoušečkou. Co je to za zkoušečku a jak měříš?

hodnocení

0x

Sice nevím jak měříš,ale pokud máš kostru někde jinde než na tý samý objímce co je zpáteční světlo,mohl by být problém právě v tý kostře.

cyril*
hodnocení

0x

O který typ Dacie se jedná? 1300 s origo couvačkami nebo starší bez, 1310 TX?

hodnocení

Jedná se o dacia logan omlouvám se to sem nenapsal,alejak tam dám žárovku tak proud na kontaktech nenaměřim a zkoušel jsem to na norm.světlech a tam mi zkoušečka svítí i se žárovkou, ale u zpátečky mi svítí jenom zkoušečka ale jakmile tam dám žárovku tak nesvítí a nejde ani zkoušečka na kontaktech

Vypadá to na čidlo zpátečky-je umístěno na převodovce,mě dělalo to samé na Astře-nové čidlo 150 kč,také může být na čidlu špatný kontakt ,či něco podobného

hodnocení

asi to vypadá na závadu u toho čidla jak píšeš akorát mi nejde na rozum že žárovka na zkoušečce svítí a žárovka jako taková nesvítí po nandání do tý objímky a z čeho by se tam dostával proud nějaký zpětný či zbytkový když jsem měl v zadní svítilně všechno vypnutý kromě tý zpátečky?, /-při použití žárovkový zkoušečky-/

Sorry nejsem elektrikář,ale mě se stalo že jsem odpojil čidlo a zapojil,ejhle světla svítila,vyndám kvalt a dám znova zpátečku a už zase nesvítila,tak jsem koupil toho policajta-čidlo a byl svatej klid,podívej se ještě na webu na nějakej Dacia club,třeba to tam bude někde ve foru.

hodnocení

jo zkusim to,je to fakt záhada.Zatím díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]