Nejste přihlášen/a.
Mám problém s octavií. Motor mi dělal psí kusy. Hlavně za studena. Netahal za plynem, jako by se dusil a za studena zhasínal. Diagnostika ukázala chybnou lambda sondu. Tak jsem ji vyměnil. Ale dal jsem tam nějakou levnou čínu, ale problém zůstal stejný. Tak jsem zajel do servisu. Tam mi dali lambdu originál, Dál vyměnili svíčky, nějakou prasklou podtlakovou hadičku a čidlo teploty. Problém to vyřešilo jen za tepla. Když je motor studený, je to stejné, na křižovatkách většinou zhasne a nedrží volnoběh. Co s tím? A můžu se na ten servis obrátit s reklamací? Jak by to bylo, kdyby zjistili jěště nějakou jinou příčinu a případnou součástku a práci chtěli zaplatit? Dal jsem tam auto s nějakým problémem a oni ho defacto nevyřešili úplně, ale jen částečně.. Dík za odpověď.
doplněno 28.09.10 08:59:Dík za radu. No a jak s tou reklamací? Můžu to reklamovat v servisu nebo mi to napočítají znovu? Ta oprava mě stála 8000kč a za studena je ten motor pořád špatný...
Dobrý den, to že diagnostika ukáže že sonda je vadná, neznamená to po každé chybu sondy. Mohou být špatné zplodiny coč se napíše jako chyba sondy. Čistili vám škrtící klapku? Pokud ne a máte najeto dost tisíc, tak bych doporučil ji vyčistit a na diagnostice provést její zakladní nastavení.
Motor má nalítané hodně. Asi 265 000km. Klapku jsem nečistil, ale už jsem o tom četl. Kolik asi může stát takové čištění v servisu? Nebo bych to zvládl i sám? Úplné kopyto nejsem..
S reklamací těžko uspějete. I když si koupíte ten snímač a ukáže se, že to bylo tím, tak vám v servisu budou tvrdit, že to co vyměnilli, bylo nutné a peníze z nich nedostanete. Pokuste se sehnat nejprve ten snímač polohy škrtící klapky po internetu. Ceny jsou různé, to vím z vlastní zkušenosti. Například na mojí Bravu se ceny motaly kolem 1000 až 3000,- kč. Nakonec jsem snímač sehnal za 750,- kč. Krokový motorek mě stál 1000,- kč. Ptal jsem se 2 automechaniků, jesli se dá na přístrojích zjistit, která součástka byly ta špatná a tvrdili mi, že ne.Ono někdy vypátrat chybu v elektrice je pořádná fuška.O tom by mohla vyprávět moje sestra. V její Fábii ji problikávala nějaká kontrolka na palubovce. Ve značkovém servisu jí tvrdili, že je cosi s motorem. Stálo ji to 15000,- kč a za 14 dnů kontrolka svítila vesele dál.Nakonec to byla nějaká ptákovina za pár stovek, ale těch 15000 z nich nedostala.
Já z nich ty peníze dostat nechci. Já chci aby mi opravili auto tak aby fungovalo. Tzn., že když bude špatná škrtící klapka, Tak aby mi ji vyměnili zadarmo, protože já si nechal opravit houpání motoru a zhasínání za studena, ale toho oni nedocílili... Ten problém trvá dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.