Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé, potřebuji poradit, mám Opla Corsu r. v 1998, ale nejde nastartovat. Otočím klíčkem, vydává to zvuk jako před naskočením, ale nenaskočí.V pátek se mi to stalo ve městě, tak jsem to nahodila jízdou s kopce. V sobotu dopoledne mi to chytlo v pohodě a v neděli odpoledne zase nic. Vůbec autům nerozumím . Myslíte, že je to baterkou? Auto mám rok, původní majitel tvrdí, že baterka byla nová, to může , ale nemusí být pravda. Za ten rok co ho mám, se mi to stalo poprvé.Kde hledat příčinu? Díky za radu. Hanka
Pokud startér normálně točí "vydává to zvuk jako před naskočením" tak to baterií není. Těch možností může být více, svíčky , kabely zapalování, zapalovací modul, nebo podávací čerpadloa přívod paliva. Píšete , že autům vůbec nerozumíte, proto bude nejschůdnější cesta aby se na to podíval někdo kdo tomu alespoň trochu rozumí. Jinak by jsme tady těch příčin mohli vyjmenovat spoustu a stejně by to byly jn dohady.
Chtělo by to lepší popis. Když to točí do aleluja tak to není akumulátorem (na něm je snad štítek s datumem výroby nebo jistě má majitel doklad, už skrz záruku, ten bych kupci s radostí dal). Pokud to otáčí motorem, tak elektrika, zapalování, benzín či na co to je, čerpadlo, rozdělovač, svíčky. Je tam ještě něco mezi aku a svíčkami? No a dále jiné už méně pravděpodobné závady...
Jo díky, mrknu na štítek na baterce, až budu doma, jsem v práci.Mně šlo o to, jestli mám začít hledat přícinu v baterce. Ale podle odpovědí, že když startét pořád točí, tak se musím zaměřit na jinou příčinu.Tady je i problém, JAK mám auto dopravit někam do servisu nebo spíš k nějakému soukromníkovi, protože nechci za odtah zbytečně platit.Měla jsem v baráku šikovného souseda, kterej uměl poradil s autem (škodovka), ale bohužel se odstěhoval do jiného města...
Aku ne, pokud otáčí motorem a nejdou otáčka hned dolů až do nicu (parkrát otočí a nic). Jenže zbytečným startováním se vybije! Takže startovat krátce. Popř. nabít aku. A to je klasika auto nebo elektronika i tam by mohla být chyba. Těžko radit co dělat na autě když není známo na co sáhnout, co tam je... Dopravit .. odtah.., nebo zkusit roztáhnout. Závada může být nepravidelná, když se to z kopce rozjelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.