Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození vozidla technikem na STK

Od: jmw

Dobrý večer,

stalo se prosím někomu z vás, že by mu technik na STK nevhodným postupem poškodil vozidlo takovým způsobem, že právě kvůli tomuto poškození neprošlo STK?

Před časem mi technik po provedení STK (na stanici, kde nelze být přítomen během prohlídky) tvrdil, že mám na vozidle shnilý lem blatníku, komentoval to slovy "máte tam díru". Jenomže tu půlcentimetrovou díru tam udělal on sám šroubovákem – povedlo se mu to jen díky tomu, že ho vrazil přesně do styku blatníku a prahu a zakvedlal :D bodejť by tam díra nebyla... jiné poškození na blatníku nebylo.

Moje vozidlo z tohoto důvodu neprošlo a oprava stála téměř 10000 Kč. Je možné se proti tomuto nějak bránit, případně službu STK reklamovat? Má s tím prosím někdo zkušenosti, respektive co byste v takové situaci dělali?

Díky, JMW

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Do zdravého by těžko udělal díru... Máte nějaké fotky?
Mně technik vyrval z podlahy ruční brzdu, ale naopak jsme byl rád. Vždy jsem to před STK seřizoval, ale nebylo to ono a nemohl jsem na to přijít čím to je... Jemu se to na válcích nezdálo tak to zkoušel až povolila úplně. Tak jsme to pořádně přivařil a mám klid. *smich*
jmw
hodnocení

Jenže to je právě to: on neudělal díru do blatníku jako takového, ale šroubovákem rozkvedlal místo spojení blatníku s prahem (podívejte se na jedničkové fabie a octavie) tak, že to vypadalo jako díra o průměru mírně větším než průměr toho šroubováku, a na základě toho zapsal vážnou závadu, v jejímž důsledku vozidlo neprošlo STK. Mechanici v několika servisech a karosárnách nevěřícně kroutili hlavou a že se prý mám bránit, protože technik STK nesmí vozidlo poškodit a nesmí do něj ničím invazivně rýpat. Ovšem jak se bránit – to už neřekli :D

A to nám chcete povedať,že oprava diery po skrutkovaču stála 10 000 kč?

@slavco31 a kolik by sis tak představoval cenu karosářské opravy a lakování dvou dílů? Píše oprava, ne zapatlání a přetření štětkou.
Uvedení do původního stavu před zásahem šroubováku by vyšlo na stovku za pixlu karosářského tmelu:)
Kvůli takové drobnosti by nebyl důvod neprojít, ani dávat desítku za opravu :)

hodnocení

0x

Je to nesmysl, nejde udělat díru v plechu tam, kde je materiál v pořádku. Prostě se vám nepovedlo "ojebat" STK. Technik dobře věděl kde hledat, měl zřejmě zkušenost za léta praxe.

Tak, zřejmě celkový stav auta odpovídal stavu toho zmíněného místa:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]