Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
potřeboval bych odborný názor na zimní pneumatiky, které jsem letos koupil. Člověk, který mi je nazul tvrdí, že jsou používané jednu zimu a jsou perfektní a kupované nové před rokem, ač mají DOT 2606. (je pravda, že vzorek mají) Já jsem za 17 let, kdy mám řidičák nezažil větší klouzačku, stále mi svítí proprokluz na přístrojové desce a to máme zimu, kdy neni sníh a je 6 st. nad nulou. Ale já prý jsem ten blbec, který nepozná dobré pneumatiky. V příloze, pokud půjde nahrát posílám fotky a prosím o odborný názor.
Děkuji
Evidentně zpuchřelé ne moc jeté. Obrovské množství trhlin. Staré a špatně skladované. Nepotřebujete v garáži nárazníky?
jj, stará, tvrdá a už zpuchřelá směs, na zimu to fakt není.
Na léto by měly být OK - odvod vody ještě dobrý, tvrdé lamely se moc neohýbají a pneu bude plavat výrazně míň než nová se stejně vysokým vzorkem. Až bude vzorek kolem 4mm tak to bude nejlepší, pod 3mm už je potřeba dávat pozor na hlubší vodu a nejezdit v ní moc rychle. Ještě bych je vyzkoušel na vlhém asfaltu, pokud budou klouzat i na něm tak zahodit nebo jezdit opravdu opatrně (rozdíl v brzdné dráze oproti autu před váma bude klidně o třetinu, ze 100 kmh výborné gumy 50m a vy 80 a jste v kufru i s 20m odstupem a to když začnete oba brzdit současně, pokud + reakce na brzdová světla a 50m odstup bude málo).
Pokud na zimu vezmete např. Debica Frigo, tak budou lepší o parník. Zima ještě přijde a teď je to k ránu každou chvíli námraza.
Tohle je typický příklad, že hloubka vzorku je jako ukazatel dobré pneumatiky je úplně na nic. Přesto je to předepsáno v zákoně. Když jsem loni vyhazoval staré pneumatiky se vzorkem přes 6 mm, byl jsem u sousedů za idiota. A to byly dokonce o něco mladší než 8 let jako máte vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.