Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní stěrač - nefunkční

Od: amper®

Na manželčině autě (FABIA II, Kombi, m.r. 2010) sporadicky vynechává zadní stěrač. Přesněji: Jednou se funkce dostaví a motorek běží a jednou je to bez reakce. Funkce ostřiku zadního skla funguje kdykoli, tudíž předpokládám, že v přepínači to nebude. Konektor u motorku jsem čistil, ale bez efektu. Potíž je v tom, že nejsem schopen závadu nasimulovat. Kdykoliv se za jízdy projeví, než se stihnu vrátit, je to zase OK. Pokud je to za jízdy v poruše a páčka je ponechána v poloze zapnuto, tak se to obvykle po několika miutách jízdy samo probere. Při ranní cestě do práce se stěrač ani nepohnul. Tak jsem se chystal, že to večer vyzkouším. No, nevyzkouším. Auto se nehlo ani o milimetr a stěrač bezvadně funguje. Hýbat s kabely jsem zkoušel, bezvýsledně. Jo a auto bylo bouraný na zadek, pátý dveře jsou nový, ovšem jen plech a sklo. Pořád mě to svádí k tomu, že borci v autorizáku zlámali při montáži kabel, ale jak píšu, nejsem schopen závadu nasimulovat.

Nečekám jednoduché řešení, ale pokud by měl někdo nápad, sem s ním, Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vypadá, že bude někde na vedení studeňák a tím vzniká velký přechodový odpor. Jak vzniká různé chvění a vibrace v autě, tak to pak někdy jde, někdy ne.

k2
hodnocení

0x

Toto v drtive vetsine pripadu delaji zlamane/shniledraty v pruchodce, nicmene packu bych 100% taky nevylucoval.

Zda ma cenu nejak vice kabelaz v pruchodce pitvat, nebo ji dokonce tahat ze zadnich dveri je otazka. Bez zadniho sterace se da zit, tak pockat, az to nepujde vubec. Jeste zkontrolovat konektor napojeni svazku 5. dveri, pokud je to jako ve F1, tak je pod stropem.

hodnocení

0x

Moje zkušenost,FABIA II, Kombi, r. 2009...kontakt v konektoru motoru stěrače..přesněji přívodní vodič - nalisovaný konektor. Po novém nalisování v pohodě. Kontroloval bych i druhou stranu, konektor - vývody motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]