Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startovani baterky pres kabely

Od: uut

Dobry den, vybil jsem si baterku u auta( mel jsem rozsviceny svetla) abych odjel na startovali jsme auto pres kabeli. Jelikoz jsem dal omylem minus na plus. Motor se duky tomu netocil, jen z kabelu se dymilo.. kdyz jsme to zjistily, kabely se roztavily.. sehnaly jsme nove kabely a spravne napojly a auto nastartovaly. .

Ted po 14 dnech byla baterka znovu vybita. Je mozny, ze s tim spatnym zapojenim baterka z casti rozbila? Nejakej clanek proste odesel.. baterja nevim jak je stara.. dekuj za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Špatným zapojením (s roztavením izolace) kabelů jste pomohl oběma baterkám...ale té vaší mnohem více. Zakupte novou, určenou pro vaše vozidlo; ještě dotaz, dal jste původní akubaterii na nabíječku a dobil do plna?

uut
hodnocení

No, 12 hodin tam byla na nabijecce

mathew
hodnocení

0x

Spíš ji zabilo to vybití, záleží jak je stará. Řešení je jednoduché pokud potřebujete, aby to auta startovalo tak kupte novou baterii. Pokud je vám to jedno, protože můžete vzít jiné auto, jít pěšky... Tak ji můžete klidně dát nabít a čekat co to bude dělat pak autě dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]