Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké gumy

Od: zuj
Dobrý den. Byl jsem na STK s přívěsným vozíkem, je starý a má špatné gumy. Musím tam znovu. Nevím jaké gumy mám koupit, na vozíku jsou hodně staré označení 6-13. Je to v palcích, ale dnes se šířka značí v mm. V pneuservisu mi řekl že staré značení v palcích se uvádí jen u velkých gum na traktory. Musím říct jaké chci - šířku v mm a profilové číslo v procentech. Jaké mám koupit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď jsi četl označení na jedné straně pneumatiky. Je možné, že na vnitřní straně pneumatiky je další označení.

Nebo můžeš demontovat kola (disk i pneumatiku) z vozíku a zajedeš s tím do pneuservisu, což bys stejně musel udělat.

Nebo se podíváš do technického průkazu přívěsného vozíku, třeba je tam rozměr pneumatik uvedený.

A nebo možná na ráfku najdeš nějaké označení.

A jaké máš koupit? Kup takové, jaké tam budou pasovat a podle výrobce na ten vozík patří.

Od toho jsou sutoservisy, aby ti pracovníci poradili, protože oni jsou větší odborníci než ty (alespoň v pneumatikách).

asd1
V sutoservisu byl, místní lama netusila co potřebuje ;)

hodnocení

1x

155/80 r13

hodnocení

0x

Jistě je na té pneu daleko víc údajů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]