Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomená zadní pružina + dorazy od tlumičů

Od: vensa
Dobrý den,
lehl jsem si pod auto a náhodně jsem zjistil, že mám ulomenou jednu pružinu na zadním kole a na obou zadních kolech odhadnuté dorazy případně co je to?
Je to na Opel Astra G.
Jak akutní je výměna? Mohu s tím jezdit i nadále nebo je potřeba výměna akutně?
Díky

Ulomená zadní pružina + dorazy od tlumičů

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jezdit se s tím dá, nejlépe nejkradší cestou do servisu. Ono se sice nic podstatného nestane, ale jízdní vlastnosti auta budou nepředvídatelné. Takže kolem bloku celkem v pohodě, na dálnici už může být problém. Vyměnit samozřemě obě pružiny.

doplněno 11.08.26 11:49:

Řekl bych podle té rezavosti zlomu, že už s tím jezdíte docela dlouho.

hodnocení

2x
To je na výměnu a na obou stranach dal bych to komplet tlumiče uložení dorazy
Ja bych stim jel akorat do servisu
Ještě je otázka, jak je na tom zbytek auta, jestli tohle není jen malá ukázka celkového stavu :)

vensa
hodnocení

Dají se ty pružiny a dorazy vyměnit doma svépomoci? Nebo je potřeba stahováky?

Pokud nejste lama, pak ano, ale na pružiny je třeba nějaký nástroj-stahovák, jinak je to o hubu!

Aspoň u oktávky s vlečkou vzadu jdou zadní i bez stahováku, respektive je to snazší a rychlejší. Stačí auto dostatečně zvednout a podložit za něco jiného než nápravu, dole vyndat šroub obou tlumičů, náprava klesne a je to. Možná jsem si sice stahovákama pomáhal, abych moc nerval silentbloky, ale šlo by to podle mě i bez nich. Určitě je to snazší, než se prát s každou stranou zvlášť.
Mam navod na vyměnu na Agile u ty astry to bude podobný
club-opel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]