Nejste přihlášen/a.
Zdar chlapi,
absolvoval jsem s autem bezproblémovou cestu do Maďarska ale objevil jsem nový problém, který asi trvá dýl. Jedná se o takový vlnění/mikro vibrace do volantu - je jedno, jestli přidávám plyn nebo ne, děje se to v rychlostech 100-140 a minimálně pocitově to zmizí při 160. Plus se díky tomu lehce ale opravdu lehce klepe řidičovo vnější zrcátko a stínítko vnitřní. Kola vyvážený 4 tisíce km zpět, samozřejmě mohu nechat převážit případně prohodit předek za zadek. Tip od kamaráda je hřeben řízení, já pročítal různý fóra a tam se přiklání k poloosám.
Budu ale rád za tipy na co se ještě jiného se zaměřit. Díky
Ahoj, ja si myslim ze to vobec nemusi byt riadenie alebo poloosy. Ked pises ze na plyn to nereaguje a trasie to len pri urcitej rychlosti, tak mi to fakt pride len na tie kolesa. To ze si ich daval vyvazovat pred 4 tisic km neni vobec zaruka. Mohlo ti kludne odpadnut nejake to zavazie na kolesách alebo si trafil nejaku blbu jamu a disk je trošku krivý. Ja by som ako prvu vec urcite zbehol do pneuservisu nech to este raz hodia na vyvazovacku, pripadne aspon prehod tie kolesa ako si sam pisal. Tiez sa mi raz stalo nieco podobne a nakoniec to bolo len zaschnute blato z vnutornej strany elektronu. Poloosi by podla mna triasli hlavne v tahu pri prudšom pridavani plynu. Ake tam mas inak obute pneumatiky a v akom stave su disky, nemohol si niekde po ceste trafit nejaky vacsi vytlk?
0x
Případně napiš i ujeté kilometry auta, nebo co se nedávno na podvozku měnilo. Můžou přibržďovat přední brzdové destičky o zkřivený brzdový kotouč, píst v brzdiči/třmenu se nevrací, kotouč se zahřívá, materiál se roztahuje a škrtá víc o destičky, ty můžou následně rozvibrovat volant, ale to spíš v menších rychlostech cca od 80km/h. Pokud se nemění každé dva roky brzdová kapalina, může se v některých částech systému vytvořit bublinka, ta zapříčiní např. horší vracení se pístku. Může to být i kamínek ve vzorku pneumatiky nebo upadlo závažíčko na disku pneu. Samozřejmě to může dělat i načatý homokynetický kloub(vnitřní, vnější) nebo vůle na jiných částech odpružení, řízení. Na zvedák a kontrola pneu, brzd a "spodku"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.