Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vozidla

Od: 1of1dom
Zdravím, chystám se koupit auto a moc si nevím rady. Rád bych se zeptal na váš názor.Mám možnost koupit Audi A4 1.8 TFSI 2013. Nájezd to má kolem 100tkm, je v dobrém stavu, cena 200 tisíc. Je po generálce motoru, vše v pořádku, je k tomu i faktura. Nicméně mě trošku zaráží ten motor. Už jsem několikrát slyšel, že ta 1.8ka žere dost oleje a taky že těch 88kw je dost málo na takové těžké auto. Ten výkon tam moc není a třeba na dálnici je na to prej více šlápnout a motor se víc "kurví". Moje otázka zní, jak moc je to problém? Je to pouze nevýhoda oproti ostatním vozidlům a nebo je to důvod se koupi tohoto auta zcela vyhnout? Jaký na to máte názor?Další moje možnosti jsou:- Mercedes Benz C 230 2009 Avantgarde 150kw. Nájezd 190tkm, dobrý stav, jediná vada tam je tužší servo, cena 150 tisíc.- Audi A6 2.0 TFSI 2018 4x4 185kw. Nájezd 160tkm, dobrý stav, cena 380 tisíc. (Radši volil tu A4ku nebo ten Mercedes, jelikož to je moje první auto a nechci úplně investovat tolik peněz, nicméně pokud by se nic z toho nevyplatilo, tak bych byl ochoten jít i do tohodle) Předem děkuji všem za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kdysi dávno u Śkoda 100 "generálka motoru" ve 150 000 znamenala, že na tom motoru najedete přes dalších 100 tisíc bez toho, aby bral litr oleje na 1000 km a v inzerátu znamenala spíš zhodnocení auta.
Dnes "generálka motoru" ve 100 000 s velkou pravděpodobnostï znamená jen velký průśvih. Jednak proto, že normálně by neměl být důvod už ve 100 tisících dělat generálku, druhak proto, že skoro nikdo ji dnes dobře udělat neumí. 1.8 motory jsou parametry lákavé, ale bohužel často průšvihové. A tady se v tom někdo vrtal, utopil v tom spoustu peněz a rychle se toho zbavuje, protože ví, že to furt bude černá díra na peníze. Já bych do toho nešel.

hodnocení

1x

Vybral bych si jiné výrobce a ne prémiové. Pokud to má být první vůz a nechceš moc investovat.

mathew
hodnocení

1x

Auto, které nezvládlo najet ani 100k km bych neoznačoval jako v dobrém stavu, protože dle mého názoru je to vrak.

Doporučuji nejdříve zjistit jaké všechny značky aut existují a pak teprve začít vybírat, teda pokud nesháníte auto na pravidelné návštěvy servisu pak jsou ty TSI ideální volba.

k2
hodnocení

0x

1.8 TFSI byl ze zacatku vyroby pomerne velky pruser. Pak to vylepsovali tak, ze v ramci moznosti (pomerne slozity preplnovany primovstrik) to az takovy pruser nebyl. Pokud ta GO spocivala ve vymene pistu za ty "bezproblemove", tak motor uz zas takovy pruser nebude a mate "jistotu" funkcnosti motoru. Osobne bych k tomu ale asi nikdy uplne duveru nemel.

Novejsi M-B neznam.

A6 v quattru bych se vyhnul obloukem. V kombinaci s timto motorem to nebude zrovna lidovy vuz s levnym servisem.

hodnocení

0x
Mám tady C-MAX 80kw za 50tisic. Má nové brzdy, alternátor plus řemen, ramena, nádržka s eolysem, pneumatiky atd . Najeto 115tis, olej nežere vůbec, emise vždy na jedničku.
Na první auto ideální volba.
k2

@jenyk: V cem spociva ideal volby 20 let stareho naftoveho maleho MPV, jakozto 1. vozu? Dekuji.

A v čem spočívá výhoda stejně starýho medvěda, či Audiny? Za několikanásobek ceny.
Ale pro mě za mě, ať si klidně koupí RR.
lll
@stir:
A co kastle, podvozek - hodně rezavé?
k2

@jenyk: Vyhybate se prime odpovedi. Tazatel prisel s otazkou (protoze nevi/neni si jisty) a Vy mu misto jeho volby doporucite 20 let stare naftove MPV, tak me zajima proc. RR do stoho motate proc? Dosly argumenty? Neumite si svou radu obhajit? Nebo proste je jedinym argumentem cena (protoze nic jineho jste zde nenapsal)?

Dekuji za NORMALNI odpoved.

Proč starou plečku? Protože to má první auto, tedy se dá předpokládat, že to někde lehce odře. A to ho nemusí nijak v tomto případě trápit. Rok dva s tím pojezdí a pak to může poslat na šroťák.
Připadlo mě, že nabídka starýho C-MAXe je málo reprezentativní a tak potom tedy toho Rollse, aby to mělo vejšku.
k2

@jenyk: Takze vubec nejde o to, ze je to 20 let stare naftove MPV, ale "jen" levna plecka? Stejne nadseni by ve Vas tedy vzbudilo cokoliv jineho levneho, at uz by to byla Felicie 1.9D , Fabie HTP, O1 rotacka, Fiat Punto ci Lada Priora?

Neříkám, že to ve mě vzbuzuje nadšení, to určitě ne.
Ale nevím, zdali je jako nejlepší nápad na první auto Audina s 250 koňmi. To radši ty auta, jak píšete. Ale jak říkám, každý to vidíme jinak.
Je to rok 2008, pro někoho plecka, ale já bych v plecce nejezdil, proto jsem měl auta v dobrém technickém stavu. Olej jsem měnil každý rok, i když se najelo třeba jen 4tisice km. Proto jsou emise vždy v bezvadném stavu. Ano má na laku kosmetické vady po tornádu, něco by se dalo rozlestit, případně striknout kapotu a proto prodávám za cenu nových dílů, které jsem do toho dal. Přes STK to vždy prošlo, takže žádné věci které by technické bránili. Bylo rozbité zadní světlo, to jsem samozřejmě vyměnil, protože do toho tekla voda a prasklin na nárazníku nikdo neřeší. To mají auta v tomto věku běžně. A rezavé to nikde není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]