Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna brzd

Od: johnmakak

Dobrý den, před odjezdem na dovolenou jsem byl nucen dát nové destičky na zánovní kotouče, bohužel jsem zjistil, že kotouč je lehce zvlněný. Mám na tom najeto momentálne 800-900 km. Kotouče nové již mám objednané a v pondělí dorazí - mohu dát na nové kotouče tyto desticky nebo dát radši i nové desky? Nebyly úplně nejlevnější.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Nebal bych se toho. Respektive jeta desticka nemuze snad nijak poskodit novy kotouc. Kdyby to delalo neplechu, nebo si to nejak vzajemne nesedlo, tak holt vymenite i ty desky.

Jetá destička už bude mít dosedací plochu trochu přizpůsobenou starému kotouči, takže k novému nebude dosedat celou plochou, což brzdit sice bude stejně, ale vzniknou na něm kružnice, mista bez dotyku destičky, kde bude bujet koroze. Ta je tvrdší, takže bude destičky drásat, po další výměně i ty nové. Nové kotouče podpe mě budou prostě brzo orezlé se všemi důsledky.
Stačí, jestli ty staré kotouče mají po obvodu rezavou hranu, tak ty nové destičky už teď její tvar kopirují, jsou na kraji i tu rez zbroušené. Po obvodu se tedy nového kotouče nebudou ue začátku dotýkat a neobrušovaná rezavá hrana tak brzo vznikne i na něm.

hodnocení

0x
Jak vznikne, že se musejí dát nové destičky na zánovní kotouče? Jestli destičky byly opotřebené, kotouče už taky budou "zánovní" třeba z poloviny životnosti ...
Nebo někdo nedávno vyměnil kotouče a nechal tam destičky zralé na výměnu?

007cz
hodnocení

0x
Destičky použijte, nic se nestane.

asd1
hodnocení

0x
Záleží v jakým jsou stavu.. pokud vyjety nestejnomerne tak to jde srovnat.
Over si hazivost novyho kotouče...
Co to je drahý desky? Většina běžných je ca petikilo max., tak nevidím důvod šetřit a dát starý vyjety... minimalne bude odrbana pružná "samolepka" na desce...

hodnocení

0x
Je mi to trochu podezřelé, že jste na zánovní kotouče musel dávat nové destičky a ještě k tomu se vám ty zánovní kotouče zvlnily. To se sice občas stane, ale taky to může znamenat, že jste při výměně pořádně nerozcvičil pístky a vodící čepy. Takto vám tedy nemůžeme říct, co se stane s novými kotouči, pokud možná výměnu neprovedete pořádně. Klidně se pak může stát, že se i nové kohouče brzy zvlní, ať už s novými, nebo zánovními destičkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]