Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace na kryt pod motorem

Od: hanz
Pořídil jsme nový kryt pod motor, ale je to holej plast bez takové té “chlupaté” izolace. Nemáte někdo nějakou zkušenost čím to nahradit? Jedna se o 1.6 tdi. Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A chybi Te ta izolace hodne?

hodnocení

0x
Já si dal na benzinak namísto chybejiciho malého krytu, co byl jen před motorem, celoplošný pro diesel. Primárně kvůli tlumení hluku, kdo by nevšiml ztišení auta stojícího třeba na sněhu ...
Taky šlo jen o holý hladký plast, podle kterého jsem vystřihl kus starého zátěžového koberce a po obvodu ho přišrouboval malými šroubky s velkou podložkou. Už to slouží nejmíň 3 roky, jen je oser to vždycky sundavat třeba kvůli výměně oleje nebo nějaké opravě. Obdobně jsem kobercem podložil i vrchní kryt motoru, tam myslím původně bývalo něco jako molitan, pokud si dobře pamatuju

olin
hodnocení

0x
" Jedna se o 1.6 tdi " *haha* jo a je růžové, má i zrcátka.. Ten plast to je sice dobrá a lehká věc, ale nesmí to brnknout hlavně v zimě o kámen, hroudu hlíny, kus dřeva, přejeté zvíře apod. Starší BMW to má zespodu z odolného hliníku na čtyřech nebo šesti šroubech+pár menších plastových "okýnek" na kontrolu-za mě daleko líp vyřešené než z jednoho kusu.

hodnocení

0x
Já když jsem kdysi na O1 koupil neorigo kryt, který nebyl z lamina, zvuky moc netlumil, spíš dělal ozvučnici a v horku se prověšoval. Podélně jsem ho vyztužil nanýtováním hliníkovè lišty a polepil jsem ho jekorem. Jo, určitě nebylo úplně ok, že je jekor hořlavý, ale fungovalo to do dlouhá léta dobře.

hodnocení

0x

já jsem vrchní odhlučňovací kryt motoru který mi rozervala asi kuna na hnízdo nahradil tou clonou co se dává na přední sklo v zimě proti sněhu,namraze...koupil jsem si podle rozměru-vystřihl tvar a nacvakal těmi plastovými špunty co tam drželi to původní odhlučnění co tak chutnalo kuně a mám tam teď i to staré s dírou a přes to ten můj zlepšovák...je to tím stříbrným k motoru a vypadá to luxusně-stejný postup si můžete udělat dole na tom holém plastovém krytu pod motorem pokud se vám to tak líbí-vystříhnout tvar a přilepit to alkaprenem-samořejmě tím sříbrným k motoru-já ho mám taky nový-holý.plastový a dal jsem ho tam tak jak je...netunil jsem to tak jak nahoře...i když jak nad tím uvažuji tak až budu měnit olej a budu to sundávat ... tak to tam asi dám...*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]