Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr dna vozíku

Od: macvac

Mám hodně starý vozík za auto. Nedávno prošel GO, takže je celkem v pořádku. V servisu natřeli plechové dno základní barvou. Jenže jak vozím na něm někdy i štěrk nebo písek, tak se nátěr obrousil. Zkusil jsem na dno vozíku dát dřevěnou desku, jenže jak byl vozík občas na dešti, tak se pod deskou držela voda, a plech rezavěl ještě víc. Poraďte prosím jak dno ošetřit, aby to alespoň nějaký rok vydrželo. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x
kdyz neco hrubeho nebo spinaveho vezu, vlozim na miru uriznute lino. jinak ho parkuju na desti bez lina.

pecenkav
hodnocení

1x

Plech vyhodit a nechat jenom voděvzdornou překližku a nebo plech vyměnit za nerezový a nechat to bez dřevěný podlahy, jak se ti bude voda mít možnost dostat mezi dřevo a plech, tak to bude hnít pořád.

olin

..nebo k tomu pořídit ještě plachtu

hodnocení

1x

Do vozíku jsem si dal plastovou desku, ze které se dělají jímky apod. - má to cca. 3 mm, štěrk nebo podobné se v pohodě nabírá lopatou, ... Mám to tam asi 15 let a jediné co to dělá, že při horkých dnech se plast trochu vydouvá...

hodnocení

0x

V domácích podmínkách těžko vymyslíte nějaký otěruvzdorný nátěr. Štěrk obrousí vše. Běžně se na dno vozíku používá voděodolná překližka. Mezi plechovým dnem a překližkou se samozřejmě drží voda, což neprospívá ani jednomu z materiálů. Řešením by bylo překližkovou desku vyndavat a nebo pod ní instalovat nějaký rastr, který by zmenšil styčnou plochu a umožnil tak vodě lepší odtok...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]