Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault 4CV problémy s cukáním za jízdy

Od: michaeljindra

Kamarád má krásného Renolda R4CV. Nyní má dlouho problémy s cukáním, které začne cca až po ujetí 10 km. Už prověřil skoro všechno od zapalování, přes palivovou soustavu a nyní už se chystá na kontrolu hlavy a ventilů.. V čem myslíte že může být hlavně problém? Benzín použil nový. Dík za každou dobrou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejčastěji to u 4CV dělá přehřívající se zapalovací cívka nebo podtlak v nádrži kvůli špatně odvzdušněnému víčku. Po cca 10 km se to projeví cukáním. Ať zkusí jet s povoleným víčkem nádrže a případně vyměnit cívku – bývá to častá závada.

olin
hodnocení

0x

Dnešní paliva obsahují biosrasložky, ty rozpouští hadičky a ať zkusí dát benzín bez "bio" a podívat se, jak vypadaj svíčky-jestli nejsou zaolejované, černé atd+nastavení vzdáleností "jiskřiště"

lubos
hodnocení

0x

Já měl problém s cukáním při delší jízdě. Příčinou byly volné kabely v rozdělovači, kabelové koncovky (fajfky) a pak svíčky. Motor nemá termostat a teplota se většinou drží pod 80 st. a svíčky se pak nevypalují. Svíčky to chce hlídat. Termostat tam dávat nechci, protože chci zachovat původní stav. Jedinou věcí, kterou nemám původní, je rozdělovač ze Škody 1000 MB. Do motoru pasuje a cukání za jízdy zmizelo. Rozdělovače jsem různě střídal, ale zůstal jsem u rozdělovače ze Škody 1000 MB bez podtlaková regulace. Cívku mám původní. Benzín jedině 98 bez biosložek. Už jsem odrezoval 3 nádrže z motorek po zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]