Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes si ma přijet večer firma pro vozidlo bez STK určeno k eko likvidaci. Ja si pozdeji na urade vyřídím zánik vozidla. Firma tvrdí že mi pošle dokument emailem,že sebou nemají tiskárnu Ale chci se zeptat jaký dokument mi na mistě převzetí musí dát abych měl jistotu že vozidlo bude řádně zlikvidovano a nebudu mit žadne problemy na na uřadě že mi něco chybí apod. Muže mi někdo odkazat na vzor toho dolumentu o převzetí vozidla k likvidaci nebo co musí dat na mistě. Nerad bych někomu naletěl děkuji za pochopení. Děkuji vřele za brzke odpovědi.
0x
Kdysi před 13 lety mně likvidaci zprostředkoval autoservis a žádné potvrzení o převzetí mi nedali, ani jsem je nevyžadoval. Potvrzení o předání autorizované firmě k ekolikvidaci mi pak poslali poštou. Teprve tohle potvrzení je nutné pro vyřazení z registru.
Vím, že to není odpověď na vaši otázku. Vám si pro auto zřejmě přijede přímo ona "likvidační"firma a záleží na vás, zda i na to fyzické převzetí budete chtít potvrzení. Možná by stačila i fotka auta naloženého k odvozu.
Potvrzení o ekolikvidaci se všemi náležitostmi může mít i podobu dokumentu v mailu (tj. s pouhou fotokopií razítka a podpisu), teoreticky by to možná šlo i bez něj, protože v registru vozidel si můžou v databázi ověřit, zda vozidlo bylo skutečně zlikvidováno.
Jde o databázi Informačního systému odpadového hospodářství MŽP (ISOH) autovraky.mzp.cz/..., kde může vyhledávat každý. Moje auto zlikvidované před 13 lety jsem tam našel.
To bych neriskoval, bude to vykuk a skončí bez auta i bez dokladu o likvidaci. A nějaké fotce auta na odtahovce se odbor dopravy leda tak vysměje...
no mám pěknýho brouka v hlavě pravě, potřebuji ho zlikvidovat a tohle je jedina firma co je ochotná si proto prijet, i když už to třikrat zrušili když měli přijet, jiné mi řikaji až tak za měsíc apod. ale kde budu mít zaruku že přijedou... Uvidíme budu trvat na nejakem protokolu o převzetí ale nevím pravě jak to má vypadat. Firmu jsem si našel měla by mit opravnění o likvidaci autovraku.
0x
Před několika měsíci jsem podobné řešil.
Firma mi nabídla, že v ceně je i zrušení vozidla na registru. To jsem nechtěl, jen jsem chtěl prookol o ekolikvidaci.
Poslal jsem jim velký techničák, pak přijela odtahovka, řidič mi dal na ruku peníze, podepsal jsem mu převzetí, on mi dal doklad o převzetí vozidla. Druhý den jsem si zajel pro protokol. Dokonce mi vyplnili žádost pro registr.
.
0x
Já to měl jednoduché obvolal jsem Ekopron metal a Barko, ekopron nedělá svoz, Barko to měl na hranici působnosti - přijel nafotil autí s identifikátory, ofotil si ORV II-TP, naložil nepojízdné auto, dal rovnou vypsaný protokol o ekolikvidaci se všemi náležitostmi a peníze za pak byly do dvou dnů na účtu. Zánik jsem pak zapsal hned druhý den .
Na úřadě jsem jeste nebyl dokončit zánik, ale mělo by to být v pořádku, řekl jsem že bez nejakého potvrzeni auto neodveze
Pán tedy udělal a zaslal při převzetí na email dokument vytvořený v systemu ISOH kde jsem si jej i sam nyní našel. RZ a techničák jsem si nechal. Sem zvědavý jestli bude na úřadě stačit nahlednutí do systemu nebo zda to budou chtít podepsané a vytištené... Děkuji všem za reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.