Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda se zraněním

Od: kamil
Máte někdo zkušenost s nehodou s lehkým zraněním.Řidil jsem firemní auto (řidič s povolání) nedobrzdil .Pani si nechala zavolat sanitku i když po několika mých dotazech tvrdila že je v pohodě a teď na mě podala trestní oznámení za ublížení na zdraví lehké.Co vím byla doma 14 dni .Vypadá to že jí jde o peníze a mě tím pádem hrozí pokuta a ztráta papírů minimálně na rok .Máte někdo taky takovou nepříjemnou zkušenost a jak to probíhá a tak?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amalgam
hodnocení

3x

1. advokát 2. advokát 3.advokát

Jednejte, nevypovídejte bez přítomnosti advokáta, se státním zástupcem je možnost se dohodnout tak že nepříjdete o papíry, ale to už Vám poradí advokát.

4. s vopicajty se bez přítomnosti právního zástupce vůbec nebavíme

5. s vopicajty se nebavíme

6. vše co řeknete bude použito proti Vám ...

výtka
Upozornění od sys milancukrar 23. 07. 2026 08:49:30
Zkuste to bez úmyslného komolení Děkuji.
hero
halamus

Přesně tak. Stačí jedna věta, Jsem v šoku, nebudu vypovídat. Přesně tak to dělají policisté, pokud jsou účastníky nehody.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, dokud vám neprokáží, úmysl, pochybení či spáchání trestného činu/přestupku, tak vše může dobře dopadnout. Postupujte dle rady, tj. jednat jen s a přes právníka.
Pokud ženské prokáží úmysl simulace a pojistného podvodu, tak si užije dost zábavy. *hi*
Prokázat to musí u obou, pokud neprokáží, tak nic nevyšetří. Dneska je lepší si nechat podepsat papír vždy a na všechno. Jsi ok, nechceš ošetření, domluvili jste se tak a tak atd. Plus video se vždy hodí, bohužel, bude hůře.
Já třeba rozsekal auto a narazil trochu do dalšího, když jsem zachraňoval chodkyni co proběhla na červenou. Myslíte, že počkala? Ne, jako srab utekla a už ji nikdo nenašel. Nic ji nebylo, snad možná chlast či prášky,ale nikdy z nás postižených se jí ani nedotkl. Já to platil ze svého. *cert*
Těžko paní v šoku ihned po nehodě vysvitl nápad pojistného podvodu. Ta sanitka tam byla, tedy nějaké podezření na zranění bylo (zde typicky páteře). No a pak je dost na vás, jestli se s bolestí za krkem necháte zneschopnit na týden, nebo na měsíc. U tohoto nemáte šanci prokazovat pojistný podvod.
Něco jiného by bylo, kdyby se např. ukázalo, že je paní součástí bandy, která tyto nehody úmyslně způsobuje nečekaným zabržděním a pojistnými podvody se živí. Ale to se z popisu nezdá.
trtr

Tak je pravda, ale pokud je tzv. jen nezkušená a "měkká", tak při fundovaném uhození, že bude třeba doložit kompletní diagnózu a kontrolu před nestrannou komisí, která vydá posudek a v případě zjištění, že je to "jinak" se vystaví postihu, tak se třeba stáhne. Tímto ale nezlehčuji případné zranění, které tam mohlo být.;) Ona sama už bude mít trochu problém s plněním od pojištovny, neboť bez včasného ošetření došlo patrně k potřebě vyššího plnění a toto pojišťovna logicky plnit nechce, tedy nad rámec původního stavu.

Důležité:

Nevím ale, zda tehdy pouze sanitka přijela a odjela, nebo byla opravdu odvezena a jestli pak tedy alespoň něco vyšetřili, nebo to byl jen "luxusní" taxík a odešla, než by se nechala vyšetřit/nechat pozorovat. Toto by bylo dobré doplnit.

hodnocení

0x

Musím naprosto souhlasit s první části prvního příspěvku.

"1. advokát 2. advokát 3.advokát"***jen dodám, že musí být lepší, nežli ten co bude mít paní.

hodnocení

0x

To,že podala trestné oznámenie je irelevantné. Vy ste sa nedopustil takéhoto konania ako tu popisujete. Vzniesť obvinenie môže v tomto prípade polícia na základe vyšetrovania nehody.

asd1
hodnocení

0x
Nejakej debil co nedobrzdi mi zborit auto a mě zranit, tak se po něm taky vozim.
Zavineni nehody se zranenim, ublížení na zdraví (z nedbalosti) = příslušná sankce v rozsahu od-do, náhrada skody, léčebné vylohy, odškodnění.
Nevím proč se tu vytahuje pojistný podvod, když nehoda a zranění je jasný... Jak vedle ta paní kousnuta coklem a snaha vyj...t s ní...
trtr

Vy jste protistrana?, neboť nevíme jak se to událo a každý většinou vidí jen to "svoje", a to bylo bezchybné. Být v situaci, kdy budete "pumpnut" chytrákem, tak jste mluvil určitě jinak.*smich*

asd1
Co nedobrzdis to neokecas. Vyjimka je vybrzdeni.
Když vidím profiky jak jezdí s malým odstupem a čumí u toho do mobilu, tak na 99% prostě nedával pozor, měl malý odstup a sestřelil auto před sebou. Prostě debil. Tak holt ponese následky. Měl by u toho být povinne i kurz bezpečné jízdy...
trtr

Jako máte pravdu, ale pořád to neřeší případy "vychcánků" a příživníků. Ano, může být zranění či následek, ale tento je třeba odhalit co nejdříve a pečlivě doložit. Jinak bych taky mohl říci, že jste mi včera přejel Vy na parkovišti nohu a mě to až dnes začlo bolet. Že to bylo jinak, nebo že to udělal soused, je věc šetření a zjištění faktů. *hi*

Jak napálit advokáta.

asd1

Jasně, vykukové jsou. Na druhou stranu tě nabouraj, trochu tě bolí hlava nebo za krkem, ale nejsi máslo tak si řekneš pohoda to přejde. Navíc z nehody jsi v šoku, + máš nabořený auto, takže psychická pohoda nic moc, nedojde ti že bys měl okamžitě jít k doktorovi protože některý zranění se neprojeví hned... Za pár dní zjistíš že to nepřechází ale hlava i krk bolí furt, tak teda jdeš k doktorovi, no a ten tě pošla na neschopenku. Takže to začneš řešit. No a vykuka z tebe udělá právník viníka nebo pojišťovny, přestože zranění je skutečný a bylo z té nehody...

= Takže pokud jsi poškozený, tak i když ti skoro nic neni, tak je nutný nechat se hned odvézt do nemocnice, a tvrdit že tě palice bolí atd.. Jinak riskuješ že pokud se následky zranění projeví až po odeznění šoku atd., tak budeš vyfakován s tím že není prokázané že to bylo z té nehody.. Kdo to nechce zneužít tak to nepoužije, stačí nedat souhlas s nahlédnutím do zdravotní dokumentace a je to pořád nehoda bez zranění.

Tazatel - určitě advokát, ten poradí jak postupovat aby trest byl co nejmenší. Na druhou stranu nabořil jsi cizí auto, tak by ses k tomu měl postavit čelem, tj. vykroutit se snažit z pokuty a zákazu řízení, ale ne z náhrady škody a odškodného té paní (to beztak půjde z POV, teda pokud jsi nebyl ožralej)

kamil
asd1 sám si de... a očividně bezpáteřní a bezcharakterní šupák.

hodnocení

0x

Známé se stalo něco podobného. Výsledek 6měs bez ŘP, pokuta a ještě x desítek tisíc do nějakého fondu proti škodám. Nevím, jak přesně se jmenuje. Jako plehčující okolnosti ji bylo dáno, že se zajímala o stav poškozené a písemně se ji omluvila. Bez toho by to trest byl vyšší.

Ale určitě vše konzultujte s právníky. Dají relevantnější rady a v rámci možností pomohou

hodnocení

0x

Pokud to bylo vozidlem co má zcela určitě povinné ručení, tak to řeště s pojišťovnou. Od toho to pojištění je...

asd1

Pojištění řeší pokutu a papíry v čistírně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]