Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafta s benzínem

Od: kutiloggy®
Je tady nějaký mechanik? Kamarád nalil do naftového auta benzín...Co se stane pokud to vezmu a postupně to budu lít do nádrže benzíňáku (Renault Clio 2 1.2 16V 55 kw r.v. 2007 Euro 3) v nějakém větším poměru ve prospěch benzínu a by se to postupně využilo...?
Pokud hrozí poškození motoru, zajíma mě co se přesně stane?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Benzínový motor snese mnohem míň nafty v benzínu, než naftový benzínu v naftě. V rozumném poměru to snese stará naftová rotačka. Benzíňák bych tím netrápil.
Celkově ta otrava a riziko za to nestojí, takže nejlépe sběrný dvůr.

asd1
hodnocení

0x

Podobně jako když motor žere olej = karbony, zasviněný svíce, lambdy a kat. = když do auta tak určitě VIF a jezdit "po italsku". Výsledek j epokus omyl, může být v pohodě nebo taky ne. Kolik ušetříš, plná nádrž 1,5kKč a riziko řádově dražších oprav..

Do dvoutaktu v pohodě, takže chytřejší je prohnat motorovkou nebo křoviňákem. Sekačka to taky skousne bez následků, tam max. zalepí svíci, odrbeš a jede dál..

hodnocení

No přiznam se, že tento pokus již proběhnul cca 1 až dva roky nazpátek a teď motor žere víc jak 1L oleje na 1000 km...
Měnil jsem gufera ventilů byli jako kámen, ale bez effectu.
Zajímavé je, že auto nijak nekouří, ale nárazník je černej jako u nafťáka.
Ale svíce, lambda, katalizator v pohodě ( měnil jsem komplet do zadu výfuk, takže jsem na to viděl)
Předpokladám, že jsou zapečené kroužky stírací? Tlaky ve válcích +/- 12 bar...

hodnocení

0x

Doplňte kolik dal nafty do jakého množství benzínu. Lepší je každopádně takovou směs MN a BA víc naředit naftou a vyjezdit vnafťáku než opačně, hooodně záleží na množství.

asd1

Nooo, přidřený čerpadlo a vstřiky kvůli benzínu v naftě, to je taky výhra ;) Do starýho komůrkáče v pohodě, ale do railu bych to necpal..

Proto píšu o množství ! Ono i HDI by to schroustlo-ale dle poměru! Nakrásně se mojí povedlo do HDi dát do cca5-7l v nádrži 20l etanolu-doplnilo se do plna naftou (nehodlám hledat kolik) , odhadem +-40l s vifem a litrem motorového oleje motor šel stále skvěle až do smrti kastle a špajzky-i pak šel motor skvěle

hodnocení

0x
Ja bych to postupně lil spíš do naftáku než do benzínu takova stará rotačka to da levou zadní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]