Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve Felicii z r.1998 mi začalo svitit ABS a Vykřičník. Co s tím?

Od: leny®

Ve Felicii z r.1998 mi začalo svitit ABS a Vykřičník. Při přeřazení na stupeň 1 se ozval hluk. Po pokusu o nové nastartování se auto vůbec nechytlo...Co mám zkontrolovat? Děkuji

doplněno 19.07.26 17:26: Ve Felicii jsem Kontrolovala autobaterii. Je v pořadku. Napětí 12.6V. Světla potkavací svíti. Pri pokusu o nastartovani Felicie se starter ani nerozeběhne- motor to neroztaci Jen je slyšet slaby zvuk cvaknuti, asi nejake rele a rozsviti se kontrolka vykřičnik
doplněno 19.07.26 17:28: Kontrolovala jsem všechny pojistky (23 ks) jaem OK

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

1. Máš vůbec Felicii s ABS?

Verze bez ABS mají kontrolku ukostřenou a při vadě připojení kostry na volantový sloupek se kontrolka v budíkách rozsvědcuje. To je z důvodu, kdy verze s ABS musí ukázat i vadný propojovací drát s jednotkou ABS, že je systém porušen.

2. Co je nechytlo?

Točí startér motorem?

doplněno 19.07.26 12:18:

Ještě zkontroluj relé X (v pojistkovce jedinné šedé)

hodnocení

0x

Na dálku opravovat je těžké-zkusím ..snad to k něčemu bude...-To že auto nechytlo-jako že netočí startér motorem? V tom případě-asi tam budou závady dvě-elektrická a mechanická ...to svícení ABS může spůsobovat podpětí-čili Vám auto nenabíjí-jednotka ABS je háklivá na pokles napětí v autě-ještě se zeptám kontrolka nabíjení Vám po zapnutí klíčku a nenastartovaném motoru svítí-nebo je tma? Musí se rozsvítit. Takže změřit baterii...popřípadě dobít. ..nastartovat a změřit dobíjení a pak třeba i oprava alternátoru taky ještě můžete i zkontolovat proudové pojistky v krabičce u baterie - no a ta mechanická-hluk může to být převodovka,spojka...to není moje parketa tak to už spíše nějakého mechanika

bear

Felicie nemá hlavní pojistky u baterie ani nikde poblíž. Nemá ani pojistku alternátoru a startéru.

hodnocení

0x

ja bych kouk do pojistkovky jestli do ní nenateklo a nevyhnili náký konektory

dál bych prověřil dráty v průchodce do 5 tych dveří

bear

5tý dveře fakt nesouvisí s nastartováním, chodem motoru nebo ABS/EDS

bear

... i když možná jo, když je tam to třetí brzdové světlo. Na pedálu je i u ABS verze stále jednokontaktovej spínač. Tedy né dvoukontaktovej jako u F1,O1,S1 a dál.

Ale na test mu stačí za levým zadním světlem rozpojit konektor co vede na svazek kufru (ne konektor co vede do levýho světla)

hodnocení

0x

První zkontroluj baterku a kostru – Felicie při slabém napětí hází ABS i vykřičník. Pak koukni na pojistky a konektory u ABS. Ten hluk při řazení může být jen cuknutí kvůli chcípající elektrice. Když nenastartuje, nejspíš je KO baterka nebo alternátor.

bear

Hazí to při startu vždy! Je tam svorka 16 na spínačce pro test kontrolek!

bear
hodnocení

0x

Kontrolku vykřičník rozsvědcuje nejen nízká hladina brzdové kapaliny, jednotka ABS,...

ALE TO HLAVNĚ -> Rozsvědcuje jí pro TEST kontroly žárovičky i sama spínačka v poloze klíčku na startování.

To je úplně normální stav!

Viz. video níže.

Tobě tedy nespíná cívka startéru. Buď je špatný kontakt a nebo slabá baterka. Ona naprázdno může mít 12,6V, ale při zatížení tak velkým proudem jí může spadnout napětí na čtyři až nula voltů!

Baterka hlavně musí mít dostatek proudu. Napětí je jen orientační údaj.

Sleduj napětí, zda nespadne, když to při startu jen cvakne. Pokud spadne, tak baterka je KO

Dále tlusté kabely ke startéru nebo vadný startér (jeho cívka se stykačem, který pouští proud na motor startéru a ten roztáčí motorem spalovacím.

hodnocení

0x
Změrte jaký je napětí na baterii v době kdy se pokoušíte startovat
Pokud pude napětí na 9v a níže ma to baterie za sebou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]