Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proměření elektriky v autě

Od: zdenek
Dobrý den, pánové měl bych na vás dotaz a prosím o radu. V autě na palubní desce my čas o času problikne kontrolka baterie , když jsem stim byl v servisu a tam to měřily a proměřovali tak nic nezjistili a ještě my řekli že je vše v normálu . Je to dva dny kdy jsem jel Beroun směr Praha a auto z ničeho nic začalo vypínat budíky se zbláznily tak jsem zastavil stál jsem asi deset minut z vypnutým motorem po sléze jsem nastartoval rozjeli jsme se a už to neudělalo až do Prahy nic nevíte prosím čím to mohlo být děkuji za odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Nevíme, protože každý má jiné auto mající své typické závady.

ddd
hodnocení

2x

Mojí věštecký kouli došli baterky, tak mi nic neříká a tak jsem jí dal do servisu. Vrátí mi jí za pět let, až na ní budou náhradní díly. Tvé autíčko neznám, tak mi to také nic neříká. *zmateny*

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, mrkněte na tzv. kostřící pásky. Občas nějaký uhnije a pak se to začne chovat zvláštně.
jtravnicek

Taky bych to tipoval na nedokonale ukostřenou palubní desku, poř. prerušený kostřící vodič popř. uvolněný konektor a pod.

hodnocení

0x
Pokud je to jen občasné, tak se to běžným proměřením většinou nedá zjistit. Většinou to funguje tak, že u konkrétního modelu (který jste nám opomněl sdělit) je ta závada už profláknutá a ví se, kam šáhnout.

hodnocení

0x
Pokud ti problikne kontrolka dobíjení tak je ve většině případú náky problém okolo alternátoru
Bud nákým zpúsobem odchází přestává dobíjet nebo a to je větší malér múže přebíjet
Nebo je nákej problém s pohonem alternátoru třeba prokluzuje drážkový řemen nebo de do kopru volnoběžka pokud ji alternátor má
Zkus měřit napětí na baterii při puštěným motoru a zaplích potkávacích světlech musiš naměřit minimalně 14.2V
Pak měření opakuj při cca 2500 otačkách a nemel bys naměřit víc ja 14.5V

mm*
hodnocení

0x

Mně se takhle u mého starého Fordu projevovaly odcházející spoje v pojistkové skříňce, tedy korozní mikrotrhliny vytvářející dojem jakýchsi nespolehlivých "studených spojů". Někdy to fungovalo, někdy ne, každou chvíli něco jiného, diagnostika byla zmatená. Naštěstí mně známý půjčil jinou pojistkovou skříňku na vyzkoušení. Když po výměně elektrika běhala jak z partesu, nechal jsem svoji původní pojistkovou skříňku u autoelektrikářů přepájet (nová by byla zbytečně drahá), nainstaloval ji a od té doby bylo po problému.

Netvrdím, že je to váš případ, jen nabízím jednu možnou hypotézu k hledání příčiny.

V dnešní době převládají skříňky nepájené ss lisovanými konektory...
bear

Převládají řídící jednotky.

blbka
hodnocení

0x

Asi odchází dioda v usměrňování u alternátoru. Asi to bude chtít nový alternátor, pokud pán není kutil do elektriky, což podle otázky není.

Dioda neodchází pomalu, nebo napřeskáčku. Buď funguje, nebo ne.

Ale jo, klidně "naprezkáčku", může začít nejdřív zlobit v závislosti na teplotě, stejně tak regulátor, ten mi nikdy neodešel najednou, každý nejdřív začal zlobit až po zahřátí, zatímco studený ještě fungoval normálně.

hodnocení

0x

Jedna z nejčastějších závad je opotřebované kroužky budícího vinutí... Kartáče co přenášejí budící proud do vinutí odskakují a špatně funguje buzení.

kare
hodnocení

0x
Pro toho to výrobce a model to je typická závada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]