Nejste přihlášen/a.
0x
Bud nákým zpúsobem odchází přestává dobíjet nebo a to je větší malér múže přebíjet
Nebo je nákej problém s pohonem alternátoru třeba prokluzuje drážkový řemen nebo de do kopru volnoběžka pokud ji alternátor má
Zkus měřit napětí na baterii při puštěným motoru a zaplích potkávacích světlech musiš naměřit minimalně 14.2V
Pak měření opakuj při cca 2500 otačkách a nemel bys naměřit víc ja 14.5V
0x
Mně se takhle u mého starého Fordu projevovaly odcházející spoje v pojistkové skříňce, tedy korozní mikrotrhliny vytvářející dojem jakýchsi nespolehlivých "studených spojů". Někdy to fungovalo, někdy ne, každou chvíli něco jiného, diagnostika byla zmatená. Naštěstí mně známý půjčil jinou pojistkovou skříňku na vyzkoušení. Když po výměně elektrika běhala jak z partesu, nechal jsem svoji původní pojistkovou skříňku u autoelektrikářů přepájet (nová by byla zbytečně drahá), nainstaloval ji a od té doby bylo po problému.
Netvrdím, že je to váš případ, jen nabízím jednu možnou hypotézu k hledání příčiny.
0x
Asi odchází dioda v usměrňování u alternátoru. Asi to bude chtít nový alternátor, pokud pán není kutil do elektriky, což podle otázky není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.