Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
prosím o radu. Koupil jsem si sadu na plnění klimatizace (hadice s manometrem + kartuš s chladivem). Mám Fabii 2, a mám dilema, do kterého portu tu soupravu připojit. Všude píšou, že do nízkotkaké větve klimatizace. V dílenské příručce je ale port na nízkotlaké větvi určen pouze pro odsávání a měřeni, a port na vysokotlaké větvi je určen pro plnění, odsávání a měření. Prolezl jsem celý net a nic konkrétního jsem nenašel. Díky moc za radu a přikládám screeny z dílenské příručky.

2x
Většinou se to dofukuje přes nízkotlakou část a při běžícím motoru+spuštěné AC a ventilátoru v kabině. Ve Fabii 1 se doplňuje přes nízkotlakou část. Jestli si to dobře pamatuju, tak kompresor byl pro Fábii MK 1, 2 i 3 stejný. To chladivo je stejné v nízkotlaké i vysokotlaké části, akorát skupenství té směsi chladiva se mění. Možná záleží na plnícím tlaku z mašiny, kterou se to tam tlačí nebo jestli je to jen z pixly
Díky za odpověď. Jasně, to všechno vím, ale jak píšu, port na plnění je na vysokotlaké větvi a na nízkotlaké větvi je pouze na odsávání a měření, tak nevím, kam to připojit. Není to plnění z mašiny, ale z pixly(kartuše) a mělo by být po naplnění v okruhu cca 5 barů.
Jinak se dá koupit i sada na měření tlaků z obou ventilů klimy hobynaradi.cz/... a k tomu návod na opravu a kontrolu: mahle-aftermarket.com/...
2x
2x
Dílenská je postup s plničkou, ty foukáš z piksly = musíš do nízkotlaku.
Bacha na nasátí kapaliny do kompresoru místo plynu...
Btw tyhle náhrady bývaj izobutan, kterej je na rozdíl od origo chladiva je hořlavej, tak nekouřit a bacha na netěsnosti ![]()
Případně se dá chladivo regenerovat nebo znovupoužít, jenže to je tak poslat na rozbor co to vlastně všechno z toho tvého auta vytáhli ven.
Opravdu každá? I u těch pro R134A? Tak ten byl dobrej. To už je skoro jak tvrzení že bez garanční prohlídky zahyneš...
Ano i tyhle plničky to umí.
Nicméně, to tvoje neustálé hejtování mě už nebaví.
Zdaleka ne všechny plnicky mají analyzátor chladiva.
Btw jak přesně izobutan v systému škodí a nefunguje? Nebo jde jen o ztrátu snadného zisku servisu, tak je třeba vymyslet si rizika.
Btw ojeb je důvod proč jsem servisy přestal využívat a dělám to sám. Líp a za třetinu ceny.
2x
Servis autoklimatizací je na každém druhém rohu.
Pokud člověk ví jak najít netěsnosti, jak to odvakuovat, jakou koupit směs nebo jednotlivé části směsi, jak to nacpat do klimy sám, proč to neudělat stejně jako v servisu. Vesměs všechny komponenty na klimu se dají sehnat a opravit nebo vyměnit. Někdo mechanice vůbec nerozumí, nechce se tímto zabývat, kupovat sady na opravy apod., tak to dá do servisu. Akorát s tím musí někam zajet a většinou zaplatit.
Chlapi, díky za rady a odpovědi. Tak jem se mrknul na ty připojovací porty a musí to být připojené na nízkotlak.Na vysokotlaké větvi je ten připojovací mezikus většího průměru, takže bych tu rychlospojku, co je na hadici nepřicvaknul.
Tu sadu s kartuší jsem si koupil proto, protože obsahuje mj. i nějaký těsnící sajrajt. Měl jsem to kdysi plněné v servisu, a to chladivo mně tam vydrželo asi dvě sezóny. Za ty prachy z Allegra, proč to nezkusit.

Nedávno jsem dofukoval klimu z pixly do Fabia 1 1,9 TDi, zatím klima funguje. Koupeno v olejeobchod.cz/... a dopouštěcí ventil je na fotu zakroužkován
Zlevnete cenu za chladivo i plnění a nikdo to pikslou z allegra plnit nebude...
Pat a Mat to neni, ty potkávám spíš v servisech. Ty asi jsi vyjimka, tady chápu že servisak nebude radit jak se bez servisu obejít a najde důvody proč punk řešení je špatně
Podobně tvrzení že vif je placebo.. Nový auta záruku prezijou a zadreny vstrik je prima kšeft.
Kolik účtuje servis za doplnění půl kila chladiva a průměrnou cenu za zjištění a odstranění netesnosti (chladič,trubky, ucpavka kompresoru což = novy kompresor..) X kolik stoji piksla z allegra.
Olej není vhodnější příklad. Téct ven to nechá jen prase a když shoří ve valci tak to zničí kat,dpf,egr...
Tak obdobně může fungovat i tohle, i když třeba jen dočasně, ale do nového auta to nikdo foukat nebude a u těch našich vraků klidně může pomoct, když něčím nabobtnají těsnění, než se úplně rozsypou. foukat nebude a u těch našich vraků klidně může dočasně pomoct, když něčím nabobtnají těsnění, než se úplně rozsypou.
A ten zázrak můžu vidět, máš zkušenost?
1) chápu že servis tohle nikomu nedoporučí, protože jednoduše přijde o snadný kšeft - plnění je čistá pohodová práce. Ale vyloženě lhát by se u toho nemuselo...
To máte dobrý ceny, až budu mít děravej chladič, tak můžu přijet za to pětikilo? Asi ne, viď ![]()
Btw FF s chladicí jednotkou, ta je od 5k vejš/ nebo musíš vyměnit oba chladiče ca za 3k (Nissens), + práce s výměnou + automaticky nová chladicí kapalina. Navíc častější je spíš ucpávka kompresoru nebo děravá hliníková trubka.. To taky za pětikilo moc neni.
Na běžný auta kondenzátory klimy začínaj na eshopu od 1k cca. A servis se za 1k leda vysměje, + práce minimálně hodina, takže jsi hned na 3k+ . Plnění tvých 1500,- a máš to za 4,5k, u toho fíka chladiče + plnění bude kolem 8k a ještě se musíš objednat a čekat až to udělaj.
Za pětikilo je piksla z Allegra i s plničkou (bez plničky za 300), foukneš a chladíš zase další dva roky... Btw vyhazovat někoho s pikslou tobě nehrozí, s tim totiž nikdo do servisu nepoleze protože ten servis nepotřebuje ![]()
Ty spreje jsou izobutan, je to normálně použitelný chladivo stovnatelný s R134A. Žádný šméčko který by mohlo klimu zničit.
Kecy že potřebuješ na jedno naplnění tři piksly jsou další lež. Stačí jedna viz odkaz:
asd: možná když je prázdný/vyvákuovaný větší systém, tak toho může být potřeba víc, ale je potřeba i ten olej na mazání kompresoru. Na dofouknutí když nefunguje klima v autě za mě super, měl by tam zbýt olej na mazání z předchozího plnění. Nevím proč jsou okolo toho všeho takové tajnosti. S chladivem R12, což je freon ten tuším sám o sobě byl snad i mazivo i chladivo
Ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.