Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
prosím o radu. Koupil jsem si sadu na plnění klimatizace (hadice s manometrem + kartuš s chladivem). Mám Fabii 2, a mám dilema, do kterého portu tu soupravu připojit. Všude píšou, že do nízkotkaké větve klimatizace. V dílenské příručce je ale port na nízkotlaké větvi určen pouze pro odsávání a měřeni, a port na vysokotlaké větvi je určen pro plnění, odsávání a měření. Prolezl jsem celý net a nic konkrétního jsem nenašel. Díky moc za radu a přikládám screeny z dílenské příručky.

2x
Většinou se to dofukuje přes nízkotlakou část a při běžícím motoru+spuštěné AC a ventilátoru v kabině. Ve Fabii 1 se doplňuje přes nízkotlakou část. Jestli si to dobře pamatuju, tak kompresor byl pro Fábii MK 1, 2 i 3 stejný. To chladivo je stejné v nízkotlaké i vysokotlaké části, akorát skupenství té směsi chladiva se mění. Možná záleží na plnícím tlaku z mašiny, kterou se to tam tlačí nebo jestli je to jen z pixly
Díky za odpověď. Jasně, to všechno vím, ale jak píšu, port na plnění je na vysokotlaké větvi a na nízkotlaké větvi je pouze na odsávání a měření, tak nevím, kam to připojit. Není to plnění z mašiny, ale z pixly(kartuše) a mělo by být po naplnění v okruhu cca 5 barů.
Jinak se dá koupit i sada na měření tlaků z obou ventilů klimy hobynaradi.cz/... a k tomu návod na opravu a kontrolu: mahle-aftermarket.com/...
2x
2x
Dílenská je postup s plničkou, ty foukáš z piksly = musíš do nízkotlaku.
Bacha na nasátí kapaliny do kompresoru místo plynu...
Btw tyhle náhrady bývaj izobutan, kterej je na rozdíl od origo chladiva je hořlavej, tak nekouřit a bacha na netěsnosti ![]()
Případně se dá chladivo regenerovat nebo znovupoužít, jenže to je tak poslat na rozbor co to vlastně všechno z toho tvého auta vytáhli ven.
Chlapi, díky za rady a odpovědi. Tak jem se mrknul na ty připojovací porty a musí to být připojené na nízkotlak.Na vysokotlaké větvi je ten připojovací mezikus většího průměru, takže bych tu rychlospojku, co je na hadici nepřicvaknul.
Tu sadu s kartuší jsem si koupil proto, protože obsahuje mj. i nějaký těsnící sajrajt. Měl jsem to kdysi plněné v servisu, a to chladivo mně tam vydrželo asi dvě sezóny. Za ty prachy z Allegra, proč to nezkusit.

Nedávno jsem dofukoval klimu z pixly do Fabia 1 1,9 TDi, zatím klima funguje. Koupeno v olejeobchod.cz/... a dopouštěcí ventil je na fotu zakroužkován
Zlevnete cenu za chladivo i plnění a nikdo to pikslou z allegra plnit nebude...
Pat a Mat to neni, ty potkávám spíš v servisech. Ty asi jsi vyjimka, tady chápu že servisak nebude radit jak se bez servisu obejít a najde důvody proč punk řešení je špatně
Podobně tvrzení že vif je placebo.. Nový auta záruku prezijou a zadreny vstrik je prima kšeft.
Kolik účtuje servis za doplnění půl kila chladiva a průměrnou cenu za zjištění a odstranění netesnosti (chladič,trubky, ucpavka kompresoru což = novy kompresor..) X kolik stoji piksla z allegra.
Olej není vhodnější příklad. Téct ven to nechá jen prase a když shoří ve valci tak to zničí kat,dpf,egr...
Tak obdobně může fungovat i tohle, i když třeba jen dočasně, ale do nového auta to nikdo foukat nebude a u těch našich vraků klidně může pomoct, když něčím nabobtnají těsnění, než se úplně rozsypou. foukat nebude a u těch našich vraků klidně může dočasně pomoct, když něčím nabobtnají těsnění, než se úplně rozsypou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.