Nejste přihlášen/a.
nevím jakým způsobem před 4roky proběhla technická, ale nyní mě vyhodili protože místo mlhového červeného světla je zapojena zpátečka - bílé světlo. vozík má 7kolík, takže chyba jako prase! otevřel jsem světlo a je tam jakoby tištěný spoj z mosaz.plechu a jsou na něm i nožové konektory Fast. Musel jsem spoj k druhému přídavnému červenému světlu přerušit před knektorem a propojit se zpátečkovým a žárovku vyjmul a byla chyba odstraněna. Asi s těmito možnostmi podle rozvrhnutí tištěného spoje a množství nožů Fast výrobce počítá
0x
Já si vyhrál s výměnou původních 3žárovkových světel na obytném přívěsu za kamioňácký lampy Europoint se 7 nebo 8 žárovkami, něco z toho navíc dvouvlákno, nespokojil jsem se s origo zapojením, ale chtěl to mít hezký podle sebe (koncový maximum 5watovek, brzdový odděleně, mlha jen vlevo formou dvouvlákna v krajní koncové žárovce). A k tomu vpravo zpátečka, tu jsem sice přes 7kolik samozřejmě nedostal, ale spíná ji couvací kamera a napájení bere z obytné baterky přívěsu, pro případ její absence je tam ještě záložní napájení přes diody ze všech zadních světel, prostě cokoli zrovna svítícího může napájet při zařazené zpátečce zpětné světlo
0x
Výrobce ať už Pontgratz nebo Agados, Maro Kralovice nebo Vezeko používá vězšinou jednoho či dva výrobce těch nejlevnějších světel pro žárovky (pokud se bavíme o přívěsech do 25 000kč).
Tedy univerzální, kdy tělo je stejné pro L a P stranu, ale zapojení je jiné a kryty jsou pak pro L a P stranu (a těmi se rozlišuje).
Tedy i 7 pol přívěs má světla se zpátečkou na pravé straně a mlhovkou na straně levé (u levostraného řízení, tedy jízdě při pravé krajnici, musí mlha svítit blíže středu silnice a kopírovat tak šířku soupravy - aby nebylo zaměněno s motorkou).
Zpátečková akorát zůstává nevyužitá.
Stačí tedy správně přepojit. Asi chyba při skládání.
Krytky světel jsou občas natolik univerzální, že se dá v jedné přendat sklíčko a zastínit tak vloženým červeným sklíčkem bílou část zpátečky na té či oné straně (a světlo tedy je z L, P a naopak).
doplněno 07.07.26 22:53:
Výroba světla je i univerzálnější a jednodužší, když si L či P zvolí zákazník při použití sám dle potřeby.
Případně u 7 pol může mít dvě mlhovky dle EHK 48
0x
Začal bych kostrou
Poté bych si na připojenym vozíku vždy rozsvítil jednotlivý světlo pomoci žárovkové zkoušečky našel správný drát a ten pak v daném světle zapojil na ten správnej konektor kterej mi rozsvítí požadovanou žárovku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.