Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pedál spojky

Od: hepinext®
Při přeřazení na jedničku se mi propadl pedál spojky a nešlo zařadit. Po cca 3 hodinach opet fungovala .Spojka je dávaná pred rokem nová,čím to může být. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Každé auto to má jiné. Pokud to dělala i minulá spojka a proto ji vyměnili, tak třeba problém není ve vlastní spojce, ale jinde. I čep, na kterém je rameno, přes které se spojka ovládá, může zareznout a sešlápnutím sice spojku rozepne, ale zpátky už ho spojka nepřetlačí.

olin

Možná nějaká zlomená pomocná vratná pružina *zmateny*

olin
hodnocení

0x

Jen-co je to za vozidlo?

hodnocení

Hyundai getz
olin

Nejsem si jist, pokud je tam hydraulika, možná by pomohlo odvzdušnění+výměna kapaliny

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, hádám, ale stav kapaliny? Lanko nepředpokládám dle projevu propadnutí a znovuobnovy.

hodnocení

0x
Pokud se ti propada pedal spojky tak je většinou v háji spojkový váleček co je u pedálu spojky
hodnocení

Ten take menili
Nevím jak Hyunday, ale Yeti má plastový válec a ten skoro každé léto nevydržel horka a propadal se pedál.

petrme
hodnocení

0x

Kdysi jsem měl podobná problém, občas se pedál spojky propadnul, ozval se divný zvuk. V servisu jsem se dozvěděl, že u pedálu je nějaké samoseřizovací plastové kolečko, které seřizuje vůli spojky, a po létech se opotřebovaly zuby . Po výměně kolečka zase vše fungovalo. Je to už mnoho let, možná nepíši přesný název. Jednalo se o Forda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]