Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám turbo benzín přímý vstřik (1.3 Tce Renault) a leju tam aditiva Vif kvůli lepšímu spalování atd však víte.
Jde o to že jsem je při tankování neměl u sebe a nalil tam požadované množství až doma. Nevím kdy se s autem pojede aby se to smíchalo, není to problém?
Jde o to že jsem je při tankování neměl u sebe a nalil tam požadované množství až doma. Nevím kdy se s autem pojede aby se to smíchalo, není to problém?
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Tak auto nastartuj a projeď to pár kilometrů nebo na parkovišti se několikrát rychleji rozjeď a rychle zabrzdi.
Tím se rozpohybuje benzín v nádrži a promíchá se to. Pokud je nádrž plná, tak se to hůře rozpohybuje a tedy i hůře promíchá.
bery®
0x
Ono je to reálně snad jedno, většina steče do nádrže a zbytek se tam spláchne při dalším tankování. Teoreticky bych se možná trochu obával, aby čistící složky aditiva v plné koncentraci bez naředění benzínem nenarušovaly gumový kus mezi tankovacím hrdlem a vstupem do nádrže.
Při první cestě bych to u nejbližší benzínky spláchnul aspoň trochou benzínu a bude jistota.
Jezdím na lpg, takže benzínu za rok padne na starty sotva jedna nádrž, a když ji zrovna tankuju a VIF v autě nemám, cvrnknu ho tam až doma a spláchnu trochou benzínu z kanystru.
Při první cestě bych to u nejbližší benzínky spláchnul aspoň trochou benzínu a bude jistota.
Jezdím na lpg, takže benzínu za rok padne na starty sotva jedna nádrž, a když ji zrovna tankuju a VIF v autě nemám, cvrnknu ho tam až doma a spláchnu trochou benzínu z kanystru.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]