Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíč vystřel, výměna pouzdra, jak na to - Opel

Od: ok®

Dobrý den,

prosím vás o radu. Máme k našemu Oplu Corsa D, vystřelovací klíč dálkový, jenže planžeta je nějaká pokažená, a skoro nefunguje a nekdy se zasekne (asi pružinka se šprajcla)

Koupil jsem si nové pouzdro, na tento vuz, jenže nevím zda na rozbitem je pouzdro(dva díly) nejak prilepene i s čipem, nebo jen k sobě přicvaklé, protože prostě nejde oddělit ty dvě pulky, mám strach zabrat abych nepoškodil čip.

Nevíte jak to maji tyto klíče u Opla? jsou k sobě přilepené, nebo jen zacvaknute?

Videa na netu jsem videl, jenže tam je to dokonce jeste sešroubované, což v mem pripade nemame,

KLÍČAŘ NA AUTA v našem okolí není

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Tento?

Šroubek vidím pod logem překrytý.

mr-key.com/...

ok®
hodnocení

V mém případě šroubek není, normálně mám strach jít na to silou *alene*

ani pod baterkou, koukal jsem

Klíč vystřel, výměna pouzdra, jak na to - Opel
Klíč vystřel, výměna pouzdra, jak na to - Opel #2
bear

Zde na fotkách zákazníka dole pod zbožím je srovnání na fotkách. Origo a koupená náhrada.

Zajímavé je, že na toum vnitřním obloučku je uprostřed jakoby příprava pod šroubek v krytu, kde jsou hmatníky tlačítek, ale záda jsou bezšroubková s tvarovým logem bez šroubku, jako máš ty. Asi přední kryt mají na stejnou formu se zadním krytem na kulaté starší logo... nevím, jen přemýšlím.

Každopádně nevidím ani zácvaky po stranách, když to vidím na fotkách rozloupnuté.

allegro.cz/...

Jakoby ten obal byl vsunutý pouze ve žlábku po celém obvodu, či případně do žlábku bylo použito i lepidlo. No zkusil bych to páčit pomalu, ale ze všech stran, aby došlo k vysunutí kolmo a pravidelně to oddělit jakoby...

lepší názorné foto zde.

alarmax.cz/...

ok®
hodnocení

no, ty brdo, nevím, no zkusím večer na to kouknout,

z jedné strany kde je planžeta to jde lehce od sebe ale ta strana kde je ten čip a strana kde je jakoby to očko chromovane, tam to proste nejde od sebe...bud to slepené nebo zacvaknute anebo skrytý šroubek, ale ten proste není nikde videt

...jako máme jeste jeden klíč nahradní(né vystrelovak), ale nerad bych tento vystrel zničil

bear

Vytáhl bych baterku a kryt nahřál fénem co nejvíc, ale aby se dal udržet v ruce = správná teplota. Elektroniku DO a ani transpondér to nepoškodí.

hodnocení

0x

Je tam šroubek a ještě jsou zacvaknuté. Rozdělával jsem to jednou půl dne, prostě jsem ho opatrně obrušoval až se mi podařilo bez poškození vytáhnout vnitřnosti... Ale to může být jenom anomálie a můžeš ho třeba rozdělat v pohodě. Další problém může být v různých verzích těch obalů co vypadají stejně ( některé nové mají šroubek a i nemají..) Nejlepší by bylo předělat i přímo planžetu na místo "nového" klíče na úrovni vylisování dutého pera a vyměnit planžetu. Na což jsem zařízen nebyl, tak jsem starou planžetu (s otočnou částí) umístil do nového klíče, má trochu vůli, ale je to celkem v pohodě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]