Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vemou mě na STK jen s velkým techničákem?

Od: jack007

Mám jet na STK s dědovou Š 125 , Děda v současné době není schopný jet na úřad udělat ztracený malý techničák, má jen velký.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

4x

Je to dnes uz jinak. Velky uz vozit nemusis, ale maly musi byt vzdy.

vernon
Na to se neptal...
k2

@vernon: Ale ptal. A taky dostal (spravnou) odpoved.

vernon
Neptal. On malý techničák nemá, musí si o něj zažádat. Takže ho nemůže předložit na STK. Velký techničák už na STK nikoho nezajímá, musí mít malý...
k2

@vernon: Ptal.

Otazka: Vemou mě na STK jen s velkým techničákem?

Odpoved: Velky uz vozit nemusis, ale maly musi byt vzdy.

@vernon: Kecáš blbosti. Starý nebo nový, je to jedno, ale je potřeba.

olin
hodnocení

2x

Myslím že plnou mocí by se malý techničák na dopraváku dal vyřešit

kytka

Nevezmou, platný je pouze malý. Velký je dobré mít s sebou na doplnění některých údajů, které v centrálním registru nejsou a měly by být. Technik je na sjetině, kterou mu vytiskne operátorka před započetím prohlídky nevidí a potřebuje si je ověřit (většinou alternativy a pod.) právě z velkého TP. Úplné údaje bez potřeby velkého TP jsou již na nových typech malých TP, které mají v pravém horním rohu QR kod.

asd1
Ještě jednou a pomalu si přečti co Olin píše...
kytka

Díky za radu, máš v podstatě pravdu a tak jsem si to celé přečetl ještě jednou. Tazatel se ptal jestli jej vezmou na STK jen s velkým TP a já jsem na počátku napsal "nevezmou". Realita. Pak jsem se v podstatě (vidím, že zbytečně) rozepsal proč a popisoval jsem mu důvody, které tazateli asi vůbec nic neříkají. Kdybych napsal zajeďte si nebo zavolejte na přísušnou STK kam se chystáte bylo to kratší a rychlejší. Způsob vyhotovení nového "malého TP" na příslušném úřadě, který stejně musí mít je na druhý telefon na úřad /plná moc/ a její ověření a pod. Ještě jednou díky, příště pokud budu na něco odpovídat budu více přemýšlet než něco napíši.

asd1
Tak si to přečti potřetí a ještě pomaleji...
(Olin nepíše o STK, ale o vystavení duplikatu malého technicaku na dopravce, že tam nemusi deda osobne, ale stačí plná moc)
kytka
07.07.26 07:25

Díky.

hodnocení

1x

Když jsem si loni převáděla auto ze zesnulého manžela na sebe, u velkého TP mi ustřihli růžek a řekli, že je neplatný. Prý si ho sice mohu z nostalgie nechat, ale nebude mi k ničemu.

Takže jedině malý. Pokud děda ztratil malý TP a přitom jste věděli, že se blíží STK, chtělo to zařídit už dřív, než děda omarodil, dokud to mohl vykonat. Zkuste se domluvit na registraci vozidel ve městě, co by se s tím dalo dělat. Ale bývají tam dost často byrokraté a moc si od nějaké rozumné domluvy neslibuju. Jaga.

vyreseno
07.07.26 13:56
hodnocení

1x
Nevezmou.

hodnocení

0x
Mělo by to jít vyřídit bez osobní návštěvy. Tedy pokud má děda aapoň bankovní identitu. S tou už se pak dá ostatní vyřídit online.
portal.gov.cz/...
Bankovní identitu mám,ale pokaždé se do toho neumím dostat *smich* *alene* Od dědy mu stačí pouze neověřená plná moc! A s ní vyzvedne na úřadě nový malý TP.Ale pozor..ten starý velký mu rovnou zneplatní! Někde jsou tak akční,že ho NEVRÁTÍ pokud to PŘEDEM nepožadujete
olin

doutnak: takže krom malého techničáku i ztráta velkého*smich* (na památku a bez odstřiženého rohu). No na dopraváku už to stejně znají a smějou se

mm*

Obávám se, že neověřená plná moc úřadu stačit nebude.

Není-li děda mobilní, ověření podpisu doma lze zařídit přes místní matriku (platí se poplatek za ověření plus cesta). Po dohodě (a za příslušnou úplatu) se na návštěvě doma lze někdy domluvit i s místním notářem. Na webu lze najít i podobné služby fungující údajně 24/7, ale ty budou asi cenově poněkud výš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]