Nejste přihlášen/a.
Mám jet na STK s dědovou Š 125 , Děda v současné době není schopný jet na úřad udělat ztracený malý techničák, má jen velký.
@vernon: Ptal.
Otazka: Vemou mě na STK jen s velkým techničákem?
Odpoved: Velky uz vozit nemusis, ale maly musi byt vzdy.
Nevezmou, platný je pouze malý. Velký je dobré mít s sebou na doplnění některých údajů, které v centrálním registru nejsou a měly by být. Technik je na sjetině, kterou mu vytiskne operátorka před započetím prohlídky nevidí a potřebuje si je ověřit (většinou alternativy a pod.) právě z velkého TP. Úplné údaje bez potřeby velkého TP jsou již na nových typech malých TP, které mají v pravém horním rohu QR kod.
Díky za radu, máš v podstatě pravdu a tak jsem si to celé přečetl ještě jednou. Tazatel se ptal jestli jej vezmou na STK jen s velkým TP a já jsem na počátku napsal "nevezmou". Realita. Pak jsem se v podstatě (vidím, že zbytečně) rozepsal proč a popisoval jsem mu důvody, které tazateli asi vůbec nic neříkají. Kdybych napsal zajeďte si nebo zavolejte na přísušnou STK kam se chystáte bylo to kratší a rychlejší. Způsob vyhotovení nového "malého TP" na příslušném úřadě, který stejně musí mít je na druhý telefon na úřad /plná moc/ a její ověření a pod. Ještě jednou díky, příště pokud budu na něco odpovídat budu více přemýšlet než něco napíši.
1x
Když jsem si loni převáděla auto ze zesnulého manžela na sebe, u velkého TP mi ustřihli růžek a řekli, že je neplatný. Prý si ho sice mohu z nostalgie nechat, ale nebude mi k ničemu.
Takže jedině malý. Pokud děda ztratil malý TP a přitom jste věděli, že se blíží STK, chtělo to zařídit už dřív, než děda omarodil, dokud to mohl vykonat. Zkuste se domluvit na registraci vozidel ve městě, co by se s tím dalo dělat. Ale bývají tam dost často byrokraté a moc si od nějaké rozumné domluvy neslibuju. Jaga.
0x
portal.gov.cz/...
doutnak: takže krom malého techničáku i ztráta velkého
(na památku a bez odstřiženého rohu). No na dopraváku už to stejně znají a smějou se
Obávám se, že neověřená plná moc úřadu stačit nebude.
Není-li děda mobilní, ověření podpisu doma lze zařídit přes místní matriku (platí se poplatek za ověření plus cesta). Po dohodě (a za příslušnou úplatu) se na návštěvě doma lze někdy domluvit i s místním notářem. Na webu lze najít i podobné služby fungující údajně 24/7, ale ty budou asi cenově poněkud výš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.