Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměnnost ručních startérů pro motory Loncin

Od: bery®

Zdravím rádce a omlouvám se za jinou rubriku,ale nepředpokládám, že místní motoráři pravidelně koukají do Zahrada a rostliny :)

Hledám kompletní ruční starter do sekačky Husqvarna LC 151s. Je tam motor Loncin, podle, do posledního šroubku detailního, rozkresu na něj neexistuje žádný díl samostatně, motor je prostě kompletní jediný díl. Ani fyzicky na něm snad není žádné označení, ukazující na tuctový čínský motor běžný u hobbymarketových noname sekaček za třetinovou cenu ... Předpokládám, že na dotaz to mít budou, ale zrovna kryt se svým logem si určitě náležitě nacení.

Ale na spodní straně horního krytu se startovací špulkou je v rohu "LC1"Potřebuju ten vršek nahradit, mechanismus se postupně úplně rozpadl, vlastně všechny části už jsou rozemleté.

Ale k dotazu, našel jsem na netu hromadu různých ručních starterů pro motory Loncin LC1, ale liší se různými dalšími čísly a písmeny konkretních typů (65/68/70/ GX160/GX200 atd), někde zcela, jinde se ty čísla prolínají a teď babo raď, co objednat. Na vzhledu nezáleží, sekačka je šrot v posledním tažení, plechový kryt směřující chladící vzduch je samostatný díl. Nejpodobněji původnímu husqvarnímu provedení je azdily.cz/... , ale obchod na dotaz neodpovídá, takže by to bylo pokus/omyl. Možná by tam šlo i něco jako arapa.cz/... nebo i jen samotné startování bez zbytečného plastu okolo typu dilynatraktory.cz/... .

Tedy, není tady někdo se zkušenostmi s těmito motory, jestli všechny typy řady LC1 mají ve skutečnosti tyhle díly montážně záměnné a liší se jen vzhledem pro různé stroje? Je mi divné, že třeba rozteč upevňovacích šroubů (já naměřil 170mm) prodejci uvádějí různě, čísla se pohybují o centimetr na obě strany, ale zrovna takový parametr bych očekával u celé řady jednotný.

každopádně předem díky každému, kdo by přispěl nějakou zkušeností.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Tyhle části jsou dost namáhané. Poptal bych cenu dílu který sháníte u Husqarny a podle toho se zařídil, nemyslím si, že to bude o hodně dražší než ty ve vašich odkazech.. Jinak jsou internetové bazary, kde se dá lecos sehnat nebo dát poptávku. Další: Příbuzný má 3D tiskárnu, na které se dá taktéž lecos vytisknout, tuším to chce ale nějaké parametry z internetu, přesně nevím

hodnocení

0x

Bez označení motoru je hodně těžké napoprvé strefit požadovaný ND. Zkuste najít označení motoru (LC1 xxxx) a další čísla, bez toho jsem měl vždy problém s ND.
Výrobní štítek motoru Loncin (včetně řady LC1) a vyražené výrobní číslo bývají nejčastěji umístěny na bloku klikové skříně (vedle krytu ventilátoru) nebo na krytu startéru. Na štítku naleznete model motoru i jeho přesné výrobní číslo.
Pokud štítek chybí nebo je nečitelný, zkontrolujte kovový povrch motoru přímo pod těmito kryty.

doplněno 05.07.26 18:32:

Na Kasumex jsou tři možnosti startérů motoru LC1 xxxxx, nejvíce podobný je pro LC1P702FA, ale přesně budemě vědět po vašem doplnění "čísel"

doplněno 05.07.26 18:44:

Pokud to je motor LC1P70FA, pak rozpis ND najdete třeba tady, návod, sice anglicky ...Dotaz, obsah motoru 196cc?

Startér = ROZRUSZNIK (pokud nebude něco jasné, ptejte se, pokusím se o překlad, sousedíme z Polskem, 2km po silnici)

položka - 2 katalogové číslo - 193490095 ROZRUSZNIK LC1P68/ LC1P70FA/ LC1P70FC

hodnocení

Prozatím děkuji za rady, v mezičase jsem dál googloval a vygoogloval jak origo husqvarní provedení startovacího krytu (náhodné ceny cca od dvojky nahoru), tak pravděpodobný typ motoru s upřesněňující označením 65. Vizuálně ten motor vypadá částečně, teď nevím, jako 68 nebo 70, ale tam se také dají najít odlišnosti, něco má jiné hrdlo oleje, něco jinde nádrž, výkon 2,7kw taky nikam nezapadá, ale vypadá to, že původně se tenhle kočárek dělal i s jiným motorem, tak možná parametry jen neopravili... Obsah má, myslím, 160. Každopádně dnes jsem objednal azdily.cz/... , kromě vnějšího vzhledu to zespoda vypadá identicky včetně rozměrů, které u stejného dílu jiný obchod uváděl okótované. Prodejce uvádí dostupnost na objednávku 8 dní, tak snad jednou přijde a uvidím ... Snad bude pasovat a jakožto originál snad vydrží víc, než některé levnější i dražší kopie kopií, co podle komentářů nic nevydržely a někdy už z fotek vypadá provedení otřesné.
Zkusím si ten motor ještě v týdnu prohlédnout, ale už jsem během tří let opravami toho zázraku strávil ve firmě snad desítky hodin, i ten motor jsem půlil a rovnal vyndanou kliku (fakt odolávala, stejně jako 180ka Kawasaki ve větší Husqvarně, zatímco na nějaký starý Briggs nebo naopak dnešní Schepach stačilo velké kladivo bez demontáže) a fakt jsem si žádného označení nevšiml, možná ta nálepka, že tam bývala.

hodnocení

0x

Štartery sa odlišujú len v priemere navíjacieho bubnu. Štartovcí výsuvný systém zase závisi od hlavice na kľukovke. Napr. Brigss ich má všetky rovnaké. Potom ešte v počte uchytení ku krytu motora.

hodnocení

Tak jsem se k sekačce dnes zase dostal a zkusil pohledat. No, musel jsem původně nějak úplně zazdít, že na bloku skutečně je plocha s hromadou čísel a totéž je hned nad tím u na nálepce a tatáž nalepka ještě na nádrži za strany pod krytem. Každopádně ta změť znaků je v podstatě nicneříkající, konkrétní označení typu tam srozumitelně není, možná nějak zakódované. Je tam 705527-270/ME1100084305/ 1020. A na dalším řádku 599749301JBE2021054169957. Přitom loni jsem podle toho označení už musel marně hledat klikovku, než jsem ji nakonec narovnal. Jenže to jsem hledal Husqvarna a ne Loncin.
Ale taky jsem si všimnul označení na rotoru magneta, tedy pro mě nejpodstatnějšího dílu jakožto protikusu ke startéru, a tam je označení obsahující i 1P65FE :) Tak snad je vyhráno a bude to sedět. Teď už jen doufám, že 1 kus, co e-shop inzeroval skladem v době mé objednávky (teď už mají vyprodáno), byl ten budoucí "můj" :)
Druhý obrázek se štítky finn.no/... překlad "nadpisu"CHCI KOUPIT motor pro sekačku Husqvarna LB 256SP
hodnocení

Hehe, to je až na poslední čísla výrobního čísla přesně to, co jsem vyfotil a sem ručně přepsal, protože mi z telefonu obrázek nešel vložit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]