Nejste přihlášen/a.
U Fabie 2 mi u řidiče po držení el. ovládání směr okénka nahoru tedy zavírání okno pokud dojede na doraz se automaticky stahne dolu a je ze 2/3 otevřené. Může mi někdo sdělit čím to je? Díky.
0x
Tohle mi občas dělala i jednotka dveří ve Feldě, okno se dovřelo a zase sjelo o třetinu dolů. Pomohlo opětovné "zavření" okna tlačítkem. Na vině může být elektronika v řídící jednotce dveří spolujezdce(elektrolytické kondenzátory), případně její čidla. Pokud je k dispozici diagnostika, tak vyzkoušet sjet a vyjet s oknem nahoru a dolů. Jinak zkusit vytáhnout pojistku pro tu jednotku dveří a po minutě opět zandat, ale nejsem si jist vyřešením natrvalo
Jinak ve dveřích bývá vlhkost, tak pokud by netěsnil silikon v konektoru, mohl by tam být špatný kontakt. V řídící jednotce může být i "načaté" relátko pro motorek, horší je, že to bývá zalité hmotou a je potřeba nějaká ta zkušenost s opravou.
Oline, jaká čidla?
ŘJ se zajímá o odběr proudu motorku. Na desce je bočník. Jak motorek zvedne o dorazy odběr, tak jednotka motor zastaví. Stejně tak při skřípnutí ruky ve u konce po naučení, kdy automaticky uvolní tím, že sjede na zpětný chod oknem na 2/3 a čeká.
Může být vadná jednotka, ale i váznoucí stahovačka samotná, tedy mechanický problém.![]()
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.