Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 250 353- Elektroinstalace pod delším stání nefunguje

Od: bajajajo

Dobrý den,

Nedávno jsem si řekl že zprovozním Jawu 250 353 po dědovi, stála 6 -7 let a před tím jezdila bezproblémově. Koupila se nová baterka, ale motorka vůbec nereaguje na klíček.Je to starší verze se spínačkou v nádrži.Ampérmetr nereaguje, světla nesvítí klakson netroubí, prostě vůbec nereaguje. Kontakty k baterii jsem čistil, zem je taky dobrá (zkontrolováno změřením multimetrem přes karter motoru). Kde může být problém?
Za případné rady od někoho kdo s tím má zkušenosti děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já měl u baterky v plastovém pouzdře na kabelu pojistku.
Bacha, baterka může mít kistřený plus pól.

hodnocení

1x
Velmi pravdopodobně má ta vaše plus ukostřený. Zapojil jste to správně? (Edit: Chtěl jsem doplnit původní odpověď, ale vložila se nová.)
Jawa 250 353- Elektroinstalace pod delším stání nefunguje
bajajajo
hodnocení

Ano, plus jde na kostru.
Pojistka je pořádku,není spálená.

olin

tomk sem přidal schéma, tak další je kouknout na kontakt 30 na spínačce nebo u brzdového spínače(policajta) naměřit proti kostře 6 či 12Volt(nevím co tam je za baterku) na jednom ze dvou konektorů, potom bude jistota, že do spínačky šťáva jde. Nejhorší je to rozebírání

Pak asi zbývá ta spínací skříňka. Já už měl novější s bošákem na řidítkách.
Pokud někdo nepředělal cívku a dynamo, tak je to na 6 V. Bohužel dost často zlobilo dobíjecí regulační relé (dá se nahradit elektronikou), ale to by nebránilo nastartování.
Měřil bych i napětí na baterce, co dělá při zapnutí zapalování, jestli tam vůbec cca 6,5 V je a mělo by po zapnutí klíčkem trochu poklesnout.

km
hodnocení

0x

jste si jistý, že máte klíček ve správné poloze?

ona by měla jít nastartovat i s vybitou baterkou, roztlačením, pokud je klíček ve správné poloze

asd1
hodnocení

0x
Měřit... jak jsi měřil kostru? Ono měření odporu nebo napětí bez zátěže najde jen úplné prerusení.. podobně spínače, pojistky atd.
Buď měřit pokles napětí useku v zatezi nebo zarovkova zkousecka..
Jestli to předtím jelo tak bude zoxidovany kontakt, uhnilej drat nebo prekousany od mysi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]