Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prodával jsem své starší auto (15 let staré). Ozval se mi pán, že má zájem o koupi, přijel si pro něj ještě v ten den cca 300km ke mně. Seznámil jsem ho se stavem vozidla. Ve vozidle byl měněn motor, měl jsem s ním najeto cca 40tis km a tudíž jsem věděl, jak se vozidlo chová s jiným motorem. Bylo potřeba vyměnit těsnění ventilového víka, jelikož přes něj prosakoval olej při vyšších otáčkách, jinak nic. Kupující byl s touto věcí seznámen i s tím, že v autě není původní motor. Také byl seznámen, že auto žralo litr oleje na 4tis km a příčina bude kvůli tomu těsnění. Já tuto věc neřešil, přišlo mi to i normální u tak starého auta. Kupující si auto odvezl v ten den po vlastní ose cca těch 300km. Do smlouvy byly napsány pouze kosmetické vady na karoserii, jelikož jsem s autem jezdil a věřil, že je v pořádku. Následně uběhl týden, kupující v servisu nechal vyměnit těsnění a následně mi začal psát, že auto mu málem hořelo, že z kapoty vyšel obrovský kouř a auto odstavil v servisu. Mechanik následně zjistil, že je poškozená hadice na vodu či co. Já se s tímto problémem vůbec nesetkal a spíše to vidím jako chybu na straně servisu, když sundavali víko ventilu kvůli těsnění. Poté jsem našel inzerát mého auta o polovinu ceny vyšší než jsem jej prodal a začly mi přicházet od kupujícího výhružky. Kupující mi začal psát, že auto žere pul litru oleje na 300km, že jsem mu lhal a prodal vozidlo se skrytou vadou. Auto mu prý i začlo samo zhasínat motor a nefunguje jak má údajně. Vzhledem k tomu, že jsem našel inzerát, kde auto nabízí v top stavu a plně pojízdné, jsem mu odpověděl, že už cokoliv odmítám s ním řešit když auto prodává na internetu za částku mnohonásobně vyšší než jsem jej nabízel a následně neměl v inzerátu nic napsáno, že auto má nějaké vady. Vyhrožuje mi teď posudky a soudem. Je vůbec možné, že bude mít nárok na nějaké odškodnění nebo právo u soudu? S autem jsem byl spokojen, prodával jen z důvodu, že jsem si pořídil druhé vozidlo a toto bylo přebytečné. Díky za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.