Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych si chipnout moji fabii s motorem 1.2 TSI 66kw s 5stupňovou převodovkou a řemenem. Prolezl jsem spoustu firem speciálně na toto zaměřené. Každá firma nabízí jiné konfigurace a nevím si rady.
Taky jsem se ptal lidí, vlastnící přesný model co mám já, na jejich zkušenosti. Někdo říká, že má výkon zvedlý klidně i na 110 Kw a moment kolem 220 - 230Nm bez jakýkoliv úprav, a že žádné výrazné opotřebení nezaznamenali ani po nějakém tom roku. Někdo říká, že je to kravina.
Důvody chipu jsou takové, že rád jezdím okrsky "svižneji", chci mít větší jistotu v předjíždění a zároveň je to auto na denní ježdění.
Pro mě by byl dostačující výkon kolem 90 Kw. Konfigurace, které mě nejvíce zaujali jsou 84 Kw a 202 Nm; 94 Kw 215Nm nebo 89 Kw a 220Nm.
Zvládnou to části bez výraznějšího opotřebení, zejména turbo, převodovka(která by měla být do 200Nm) atd? Případné doporučení nějaké firmy? Děkuji za cokoli. ![]()
0x
Už delší dobu to nesleduji, ale co novější rok, to menší a menší rezerva. Osobně bych se bál jít nad 80 kW. Dneska ty motory jsou už laděny na maxima z fabriky a to co vytlačí oturbený 1.0, to dřív byl problém dostat i z 2.0+.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.